kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Eos kaçırıldıktan sonra sahibine karşı daha tedirgin bir tutum sergiliyor.

Kaçırılan köpeğini internette buldu

Kaya GENÇ
12.01.2008
K9 eğitimi alan Eos, sahibinin Mecidiyeköy'deki berber dükkânında yaşıyordu. Mayıs ayında kaçırılan köpeğinden umudu kesen sahibi, geçtiğimiz ay Eos'un fotoğrafını internette görünce şaşkına döndü ve izini takip edip onu bulmayı başardı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kaçırılan köpeğini internette buldu
Hakan Kahiloğulları, Mecidiyeköy'de bir berber dükkânı işletiyor. Müşteriler, geçtiğimiz mayıs ayına kadar, tipik bir berber dükkânında görülen lavabolar, büyük aynalar, koltukta oturmuş sırasını beklerken dergi okuyanların yanı sıra zaman zaman ortalıkta gezinen bir Alman kurt köpeğini görüp şaşırıyorlardı. Kahiloğulları'nın köpeği, dükkânın arkasındaki ufak bahçede yaşıyor, arada sırada içeri gelip müşterilere şöyle bir göründükten sonra yine mekânına geri dönüyordu. Köpeğine, dünyayı çevreleyen okyanusun kenarındaki evinden yükselip ağabeyi Helios'u, yani güneşi selamlayan Yunan tanrısı Eos'un ismini veren Kahiloğulları için o, sıradan bir köpek değildi. Dükkânı akşamları korumakla kalmamış, sahibinin en iyi dostu da olmuştu. Ancak Hakan Kahiloğulları dükkânına 6 Mayıs sabahı girdiğinde, içeride ne bir köpek havlaması duydu ne de her zamanki gibi Eos onun üzerine atladı. Arka bahçedeki teller kesilmiş, iki yaşındaki Eos sırra kadem basmıştı.

TELLERİ KESİP ÇALDILAR SABAH
Cumartesi'de ve Hürriyet'te "Bir Alman kurdu çalındı!" haberleri yayımlandı. Kahiloğulları'nın görüştüğü polisler ise eğer arabası çalınmış olsa hırsızların peşine düşeceklerini, ama köpeğini bulmakla uğraşamayacaklarını söylediler. Kahiloğulları'na göre telleri kestikten sonra üç dört kişi bahçeye girmiş ve Eos'u bir biçimde uyuşturmayı başarmıştı. Ama K9 eğitimi almış bu kurt köpeğini nasıl uyuşturabildiklerini anlamak kolay değildi. Eos, yalnızca sahibinin komutlarına itaat ediyor, başkası aynı komutları verince hiçbir tepki göstermiyordu. Kahiloğulları köpeğini kaybetmenin üzüntüsünü unutmak için kendine yeni bir kurt köpeği aldı, ama Eos'un yerini dolduramayacağını anlayınca onu iade etti.

ÇİFTLEŞTİRME NUMARASI
Kahiloğulları bir süre önce internetteki Alman kurdu sitesi Kuçu Kuçu'ya (www.kucukucu.net) üye olmuştu. Alman kurdu sahipleri ve kurt köpek satın almak isteyenlerin ilan verip birbirleriyle yazıştıkları siteden Kahiloğulları'na da elektronik postalar geliyordu. Sitenin üyeleri, sahip oldukları köpeklerin fotoğraflarını da gönderiyor, kullanıcılar da istedikleri gibi bu fotoğrafları inceleyebiliyorlardı. Geçtiğimiz ay Kahiloğulları yine bu sitede gezerken, Eos'un fotoğrafıyla karşılaştığında şaşkına döndü. Eos'un fotoğrafının yanında "Kadir Akbaş'ın köpeği," yazıyordu. Kahiloğulları hemen kız arkadaşına durumu anlattı ve birlikte bir e-mail yazdılar: "Köpeğinizi çok beğendik, bizde de bir dişi Alman kurdu var, çiftleştirmeye ne dersiniz?" Karşı taraf kabul edince Kahiloğulları, Eos'un eğitim gördüğü K9 eğitim merkezindeki yetkiliden, bir günlüğüne kendisine bir dişi kurt köpeği vermesini rica etti ve 2 Aralık'ta buluşmak için sözleştikleri Feshane'nin yolunu tuttu. Bir pazar günüydü, Alibeyköy'de oturan 19 yaşındaki Kadir Akbaş, bir Alman kurduyla bekleyen Kahiloğulları'na doğru yürüdü. Ama aynı anda fark etti ki, tasmasından tuttuğu köpeği ileri doğru atılıyordu. Eos, Akbaş'tan kurtulup Kahiloğulları'na koştu, sahibinin üstüne atladı, onu yalamaya başladı. Köpeğin kendisine ait olduğunu söyleyen Kahiloğulları, Eos'un yedi ay önce çalındığını anlattı. Kahiloğulları'nın göstermelik olarak getirdiği dişi kurt köpeği Eos'la koklaşırken, Akbaş bir buçuk ay önce Eminönü'ndeki Güneş Petshop'a gittiğini ve bu köpeği oradan satın aldığını söyledi. Kahiloğulları, cebinden Eos'un şeceresini ve belgelerini çıkardı; ancak birileri Eos için sahte evraklar düzenlemiş, Akbaş'ın eline de bir sahte kimlik tutuşturulmuştu. Eos'u 500 YTL ödeyerek satın alan Akbaş'ın daha fazla kanıta ihtiyacı yoktu, çünkü Eos sürekli eski sahibine sevgi gösterilerinde bulunuyordu.

PET SHOP'UN ÖZRÜ
Kahiloğulları, o akşam dükkâna döndüğünde, Güneş Petshop'u aradı, dükkânın müdürüne durumu anlattı. Çatalca'da çiftlik sahibi olduğunu söyleyen müdür: "Kusura bakma ağabey, çocuklar almış, bilinçsizlik yapmışlar. Üç beş kuruş kazanmak için şeytana uymuşlar," dedi. Kahiloğlu'nun bu anlattıkları üzerine biz de Güneş Petshop'u aradık ve olayın aslını sorduk. Orada telefonumuza yanıt veren bir yetkili, bu köpeği kendilerine 'Denizlili Mustafa' diye birinin sattığını söyledi: "Bu kişi, piyasada çok iyi tanınan ve birçok petshop'a köpek satan biridir. Denizli'de bir köpek çiftliğinde çalışıyor. Kendisinden sık sık köpek alırız. Bu çalıntı çıkan köpeği de kendisinden aldık. Bize bütün evrakları tam olarak getirdi. Biz de hiç şüphelenmedik." Bunun üzerine 'Denizlili Mustafa' denilen kişiyi aradık, ancak ulaşamadık. Eos, son bir aydır Mecidiyeköy'deki berber dükkânında yaşamaya devam ediyor. Ancak sık sık korktuğu için insanlardan kaçıyor, uyurken çiş yaptığı oluyor. Eskiden olduğu gibi sahibinin bir dediğini iki etmeyen bir kurt köpeği de değil artık. Huzursuz ve sürekli olarak endişeyle arkadaki bahçeye kaçıyor. Doğadan kopardığımız, döverek eğittiğimiz, parayla sattığımız, çaldığımız ve çalındığını öğrenince hiç önemsemediğimiz hayvanlardan biri olan Eos'un, normale dönmesi için daha bir süre geçmesi gerektiğini söylüyor Kahiloğulları.
Haberin fotoğrafları