kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şükrü Dudu, artık manikür, pedikür yaptırmayan müşterisinin kalmadığını söylüyor.

Şükrü Dudu: Tayyip Erdoğan bıyığını kesmeli

BURCU ALDİNÇ
05.01.2008
Bu kış top sakal tarih oluyor, yerini kirli sakal alıyor. Saçta ise son trend, George Clooney'ninki gibi keskin hatlı kesimler. Ünlülerin berberi Şükrü Dudu son trendleri anlattı.....
Günümüz erkeği artık kendine bakıyor. Eskiden sırf saç-sakal tıraşı olmak için mahalle kuaförüne giden erkekler, artık güzellik konusunda kadınlarla aşık atar hale geldiler. Öyle ki bugün birçok spa'nın müdavimleri arasında erkek müşteriler başı çekiyor. Üstelik erkek kuaförlerinin hizmetleri artık sırf saç kesimi ve sakal tıraşıyla sınırlı değil. Bugün özellikle büyük kentlerde art arda 'Erkek Güzellik ve Bakım Merkezi' adı altında açılan salonlarda manikürden epilasyona, cilt bakımından masaja hatta ağdaya kadar her türlü hizmet sunuluyor. Yaklaşık 10 yıldır Levent'te hizmet veren ve geçtiğimiz haftalarda İstinye Park'ta üçüncü şubesini açan Şükrü Dudu Barber's Club da sunduğu hizmetlerle bir berberden çok, güzellik salonunu anımsatıyor. Mesleğe ilkokulda öğretmeninin saçını keserek başlayan Dudu'nun bugün müşterileri arasında iş ve sanat camiasından pek çok tanıdık isim var. Dudu, "Eskiden erkekler mahalle berberlerine gidip, sadece saç-sakal tıraşı olurlardı. Oysa şimdi istekler değişti. Artık manikür-pedikür bir lüksten çok, bir ihtiyaç haline geldi," diyor. Kentli erkeklerin artık kendilerine baktıklarını belirten Dudu, "Erkek saçının bakımı kolay gibi görünse de özen gerektirir. Erkekler kadınlara oranla saçlarını daha fazla yıkarlar. Bu da kurumaya neden olur. Bu yüzden sık sık bakım kürü yapmak gerekir. Ayrıca erkek saçı daha çabuk uzadığı için, 15 günde bir kesmek gerekir," diyor. Eskiden erkeklerin trendleri çok yakından takip etmediğini belirten Dudu, günümüzde bu durumun değiştiğini söylüyor: "Her hafta saç bakımına gelen müşterilerim var. Manikür-pedikür yaptırmayan ise artık yok." Yine de erkeklerin hâlâ metroseksüel kavramına alışamadıklarının altını çizen Dudu: "Ben onun yerine 'city man', yani şehirli erkek tanımını kullanıyorum."

UTANANLAR VIP ODASINA
Dudu'nun kuaför salonunda da ağda, epilasyon, cilt bakımı, solaryum, masaj gibi hizmetler sunuluyor. Ağda ve epilasyon genellikle yanak, boyun ya da sırt bölgesine uygulanıyor. Kaş alımının da oldukça popüler olduğunu söyleyen Dudu, "Artık kimse tek kaşlı olmak istemiyor. Fark edilmeyecek şekilde, kaşlarının ortasını aldırıyorlar," diyor. Bu işlemlerin görülmesini istemeyen utangaç müşteriler içinse üst katta tek kişilik bir VIP odası bulunuyor. 2008 erkek saç trendlerinde, hafif kırlaşmış saçlar ve kirli sakallar öne çıkıyor. Dudu, "Favori kısımlarında ve ensede keskin hatlar bu kış moda. Yazın deniz, güneş sebebiyle daha doğal saçlar modaydı. Kışın daha derli toplu modeller ön plana çıktı," diyor. Bu kışın ideal saç modeli ise George Clooney'e ait. Ama özellikle gençler arasında David Beckham modeli hâlâ başı çekiyor. Elinde Beckham'ın fotoğrafıyla gelen gençler saçlarına sarı röfleler attırırken, yaşı daha olgun olanlar beyazlarını kapatmayı tercih ediyormuş. Dudu top sakalın ve bıyığın ise bu kış tarih olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Bence Tayyip Erdoğan da bıyıklarını artık kesmeli."

EN BÜYÜK PROBLEM KEPEK
Dudu, erkeklerin en büyük problemlerinin kepek ve kellik olduğunu söylüyor. Saçında kepek olan kişilerin de mutlaka kepek için özel üretilen şampuan ve kremleri kullanması gerektiğinin altını çiziyor. Kellik sorunu yaşayanlara ise saç ekimini öneriyor. Ayrıca yılda bir kez uygulanan şok bakım kürleriyle saç dökülmesinin önüne geçilebileceğinin de altını çiziyor. Bazı erkeklerin perukla durumu idare ettiklerini söyleyen Dudu, "Peruk hiç sağlıklı değil. Zaten peruk modası da yok. Çok belli oluyor," diyor. Dudu'nun kıvırcık ya da kabarık saçlı olup da saçını uzatmak isteyenlere de bir önerisi var: "Defrize yaptırın." Defrize yaptırılan saç, yaklaşık altı ay düz kalıyor, böylece saç istenildiği gibi uzuyor. Dudu ayrıca uzun saçlıların, dışarı çıkmadan önce fön çektirdiklerini belirtiyor. 2008 saç trendlerinde jöle, geçen kışın aksine 'out' olmuş. Dudu, bu kış jölenin tahtına dax'ın oturduğunu söylüyor. Dax, saçta daha doğal durduğu ve saça zarar vermediği için tercih ediliyormuş. Jölenin özellikle gençler arasında hâlâ popüler olduğunu söyleyen Dudu, saça zarar verip vermediği konusuyla ilgili de, "Gece jöleyle yatmadığınız sürece sorun yok," diyor. Son olarak Dudu, erkeklerin sadece ihtiyaçtan değil rahatlamak için de kuaföre geldiklerini belirtiyor. Kuaför koltuğunda en çok borsa, siyaset ve futbol konuşuluyormuş. Ayrıca evden kaçan beyler de soluğu kuaförde alıyormuş. Son günlerin bir diğer popüler konusu ise Tarkan'ın yeni saç modeliymiş. Dudu, "Bazıları çok beğenirken bazıları bu yeni modeli Tarkan'a hiç yakıştırmadı," diyor.
Haberin fotoğrafları