kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Taraf'a taraf!..

SABAHLARI evden çıkmadan bir tek gazete okurum. Sabah.. Yazılarım bitmeden öbür gazeteleri elime almam.. Kafamı etkilemesinler diye.. Ötekileri öğleden sonra okurum. Protokol sıramda ilk dört vardır. Mutlak ve özenle okunurlar. Okunma sıraları Hürriyet, Vatan, Milliyet, Akşam..
Sonra ikinci dört gazetem gelir. Cumhuriyet, Radikal, Sözcü ve Posta..
Geri kalanlara göz atarım. İlginç bir şeye rastlarsam diye.. Ya da bir iki yazar var, meraklısı olduğum, onları okumak için..
Bu geri kalanlar içinde fanatik dinci gazeteler yoktur, evime girmezler, masama konmazlar. Sinirlerim bozulmasın diye bakmam onlara.. Bir de sözüm ona spor gazetelerini elime almam. Şimdilerde ilk dördümün içine, beşincisi girmeye başladı. Taraf!..
İlk günlerde soğuk, hatta itici gelen Taraf'ta insanda tiryakilik yaratan bir gizli lezzet olmalı.. Fikirlerine nerdeyse tümden karşı olduğum kim varsa, orda üstelik.. Ama gazete olarak hoşuma gidiyor. Gazetecilik yapıyorlar. Haberleri, doyurucu yazılıyor bir defa, şişirme değil. Spor sayfaları ülkede tek bence. Gerçekten spor sayfası yapıyorlar, kulüp bültenciliği, amigoluğu değil. Taraf cesur gazete..
6 Ocak tarihli gazetede, mesela, Genelkurmay'a 10 soru sordular. Askerin mutlak ve inandırıcı yanıt vermesi gereken 10 soru. Hâlâ ses yok.. Dağlıca baskını ve ardından gelen 8 askerin kaçırılmaları, iadeleri, tutuklanmaları ve mahkûmiyetlerinin istenmesi üzerine, herkesin merak ettiği, ama kimsenin sormaya cesaret edemediği sorulardı bunlar. 9 Ocak'ta mesela, PKK'nın nasıl dağıldığını, iflas ettiğini anlatan haber analiz bu defa, Taraf'ın manşetindeydi.
Taraf, okunacak gazete.. Fikirlerine katılmasanız da.. Bu ülkenin gazete gibi gazetelere şiddetle ihtiyacı var!..