kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Çakar çakmaz çakan sunucu iki kere tekledi

Ahmet Çakar'ın FOX ekranlarında sunduğu Şansa Bak yarışması, reyting listelerinde önemli bir yükseliş grafiği yakaladı. Bunda, televizyon için yaratıldığına inandığım Ahmet Çakar'ın müthiş performansının rolü büyük. Çakar, tam bir "saatsiz bomba" gibi çalışıyor. Ne zaman patlayacağı belli değil. İnsan "Acaba birazdan ne diyecek?" diye ağzının içine bakıyor. İşte Çakar'ın bu haftaki incileri:
- "Burada milyonların gözünün içine baka baka o malum el hareketini yapabilirsiniz." (Çakar, albay emeklisi yarışmacı Cihan Örmeci'ye "Yılın kaç ayında 31 gün vardır?" sorusunu yönelttikten sonra, elini yumruk yaparak çıkıntıları saymasını öğütlüyor.)
- "Ölen ölmüştür, kalan sağlar Amerikalılarındır! Bu soru için söylüyorum tabii.." (Çakar, suikasta uğrayan ABD başkanları ile ilgili sorunun şıklarını yorumluyor.)
- "Rahmetli J.F. Kennedy adına butona basmaya hazır mısınız?" (Çakar, soruyu doğru yanıtlayan yarışmacının butona basması gerektiğini bu cümle ile hatırlatıyor.)
Ancak Ahmet Çakar renkli performansı sırasında iki kez yaş tahtaya da bastı. İlkinde; yarışmacı Yasin Şener'e masal kahramanı Rapunzel'i hatırlatmak isterken, "Sevgili Yasin, şöyle bir çocukluğuna git, anneni hatırla, sana masal anlatan anneni" dedi. Yarışmacı, "Yok, hayır, hatırlamayayım hocam" diye yanıtladı. Çakar ısrar etti: "Yahu hatırla diyorum, hatırlasana uyku uyuyamadığın için annenin sana masal anlattığı o geceleri..." Sonunda yarışmacı, utana sıkıla açıklama yaptı: "Şey, ben annemi küçük yaşta kaybettim..." Çakar alelacele özür diledi. Sunucu Çakar, 5 liralık banknotun arkasında ne resmi olduğunu hatırlamayan diğer yarışmacı Nurver Yalçınkaya'ya da kızdı: "Demek bu yarışmaya gelirken banknotların arkasına bakmadın? Buraya çalışmadan gelme cesaretini gösterdin demek?.." Ancak yarışmacı Nurver'in önemli bir mazereti vardı. "Buraya gelmeden önce annem kalp krizi geçirdi. Üç gündür hastanedeyim. Buraya da hastaneden geldim. Onun için hazırlanamadım" deyince, Çakar mahcup bir şekilde ikinci kez özür dilemek zorunda kaldı.