kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
The Constant Gardener / Arka Bahçe (Assanat)

dvd ekranı

Yavuz Baydar
The Constant Gardener / Arka Bahçe (Assanat)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * * * *
John Le Carre'nin romanı, talihsiz Afrika'nın derinliklerinde. Sakin diplomat Justin ve ateşli karısı Tessa'nın öyküsünün merkezinde, insanları yeni ilaçlarda acımasızca kobay olarak kullanan bir şirket var. Tessa ölü bulunur. Justin, onun araştırmalarına daldıkça ortaya tehlikeli bir gerçek çıkacaktır. Zekice bir kurgu, enfes görüntüler ve elektrik yüklü bir Ralph Fiennes-Rachel Weisz ilişkisi. Bu kadar siyasi netelikte gerilim filmleri pek yapılmıyor artık.

Red Rock West / Red Rock Kasabası (Universal / Tiglon)
Film:
* * * * / DVD ekstralar: *
İşte olay bu! 'Neo-noir' tarzının güncel ismi John Dahl, maalesef gürültüye giden bu mücevher gibi filmde döktürüyor: Hırpalanmış bir deniz piyadesi tezkereden sonra iş ararken yolu, Wyoming'in kuş uçmaz kervan geçmez bir kasabasına düşer. Burada kaderi tersine dönecektir. Daha ilk sahneden izleyiciyi büyüleyen, Nicolas Cage, Dennis Hopper ve J.T. Walsh'ın oyunlarıyla şölene dönüşen bir yapıt. Kaçırmayın.

Alias Season 1 / Alias Sezon 1 (Buena Vista / Tiglon)
Film:
* * * * / DVD ekstralar: * * * *
Beş yıl sonra nihayet Sydney Bristow'la buluştuk. 2002'de başlayan 'spy-fi' dizisi beşinci sezonda bitmişti. Dizidi öğrenci kimliğiyle yaşayan, ama aslında CIA'in karşı casuslukla uğraşan gizli birimi SD-6 için çalışan Bristow, asıl kimliğini sevgilisine söyleyince adamcağız öldürülür. Bizimki aslında çok kötü adamlarla çalıştığını anlar ve macera başlar. Kandırmacalı, bol hareketli, tabii güzel Jennifer Garner'ın usta oyunuyla da göz doldurucu. Tiryakilik riski yüksek!

Sis ve Gece (D Home)
Film:
* * / DVD ekstralar: * * *
Evli ve iki kızı olan istihbaratçı Sedat, sevgilisi ortadan kaybolunca darmadağın olur. Büyüklerinin nasihatlarına rağmen arayışa dalar ve önüne gelen herkesi sorgulamaya alır. Arayış saplantıya dönecek, bu arada Sedat da karanlık örgütlerin hedef tahtası haline gelecektir. Turgut Yasalar, bir aşk öyküsünü gerilimin içine saklamış. Oyunlar tekliyor, ama gene de tempo yerinde.

Sisters / Kızkardeşler (Sony Pics)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * *
Genç ve güzel model Danielle, Manhattan'da çekici bir reklamcıyla tanışır. Reklamcı, Staten Adası'ndaki evine giden Danielle'a eşlik eder. Ertesi gün, gazeteci komşusu Grace Collier, Danielle'ın apatmanında kanlı bir vahşete tanık olur fakat kimseyi kendine inandıramaz. Grace, özel bir dedektifin yardımıyla gizemli olayı çözmeye çalışır. Hayır, bu De Palma'nın o muhteşem filmi değil, ama öykü aynı. Öyle iyi bir öykü ki, bu versiyonda da heyecandan kaçış yok.
Haberin fotoğrafları