kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kaymaklı çörek

Mayayı ılık süt ve şekerle eritin. Sıvıyağ, margarin, yumurta ve kaymağı hamur yoğurma kabına alın. 10 dakika bekletin. Maya ve aldığı kadar unla hamur yapın. Üzerini örterek 1 saat bekletin. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. İç koyup, üzerini bastırmadan yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Tepside de 20 dakika bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.

Malzemeler 8 Kişilik
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 125 gr. margarin
* 2 yumurta (sarılardan biri üstü için ayrılmış)
* 1 rulo kaymak
* 1 paket yaşmaya
* 1 çay bardağı süt (ılık)
* Tuz
* Aldığı kadar un
* 1 çorba kaşığı şeker
İçi:
*
Arzu edilen iç (patatesli, sucuklu, ıspanaklı, peynirli, mercimekli)