kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bel fıtığına 20 dakikada kesin çözüm

CHA
16.01.2008
Sağlık alanında uyguladığı yöntemler ve yeniliklerle isminden başarıyla söz ettiren Büyük Anadolu Hastanesi, "Artık bel ağrısı çekmeyeceksiniz" sloganıyla bel fıtığı rahatsızlığı bulunan hastalara çare oluyor..
Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Hasan Mirzai, bel fıtığından rahatsız olan kişilerin Lomber Mikrodiskektomi yöntemiyle 20 dakika süren kısa bir operasyonun ardından eski sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Sağlık alanında uyguladığı yöntemler ve yeniliklerle isminden başarıyla söz ettiren Özel Büyük Anadolu Hastanesi, 'Artık bel ağrısı çekmeyeceksiniz' sloganıyla bel fıtığı rahatsızlığı bulunan hastalara çare oluyor. Büyük Anadolu Hastanesi Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Hasan Mirzai, Lomber Mikrodiskektomi yöntemiyle 20 dakika gibi çok kısa süren operasyonundan sonra belde ağrı kalmayacağını ileri sürdü.

Günümüzde çok sık karşılaşılan bel ağrısı yani bel fıtığı problemine kökten çözüm getirdiklerini belirten Mirzai, bu zamana kadar defalarca uygulanan Lomber Mikrodiskektomi yöntemiyle 20 dakika gibi çok kısa süren operasyon sonucu hastaların sağlığına kavuştuğunu iddia etti.

Uzun yıllar bel ağrısı çekmiş ve korkudan muayene olmak dahi istemeyen hastaları önce ikna ettiğini kaydeden Doç. Dr. Hasan Mirzai, "Hastalarımıza 20 dakika gibi çok kısa süren ameliyat sonrası eski sağlığına kavuşacağı vaadinde bulunuyoruz. Bu şekilde Lomber Mikrodiskektomi dediğimiz bir yöntemle hastalarımızı ameliyat ediyoruz. Ameliyat süresi 20 ile 30 dakika arasında bir zaman alıyor. Bu süre sonunda hastalarımız yürümeye ve günlük hareketlerini yapmaya başlıyorlar." dedi.

Mirzai, bel ağrısı şikayetlerinde doğru teşhis, yöntem ve zamanın önemininin çok büyük olduğunu hatırlatarak, "Hastanemizde Lomber Mikrodiskektomi yöntemini defalarca uygulayarak bir çok hastayı sağlıklarına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.
13 yıldır bel ağrısı çeken, ameliyatla sağlığına kavuşan Yaşar Çınar ise, "Bu hastalıkla uzun zamandır yaşıyordum. Artık dayanamaz hale gelmiştim. Her hareketim kontrol altındaydı sanki. Deyim yerindeyse işkence çekiyordum. Bir tavsiye üzerine randevu alıp geldik. Sanki yeniden doğduk. Artık güreş bile yapabilecek durumda hissediyorum kendimi. Herkese tavsiye ediyoruz, hiç korkmasınlar, doğru hastane ve doğru doktorla her şey çok kolay oluyor. Hayal bile edemediğim bu hastalıktan kurtulduğum için çok mutluyum." dedi.

Mümin Özdemir isimli bir diğer hasta da 5 yılı aşkın süredir belinden rahatsızlığı bulunduğunu, birkaç defa ameliyat olmaya karar verdiğini ve her defasında hastanelerden kaçtığını belirtti. Özdemir, hastalıktan kurtulmasını esprili bir örnekle şöyle izah etti: "Eskiden ayaklarım Sibirya gibiydi. Çift çorap ve mest giyer, yine de ısıtamazdım. Şimdi ise İran doğalgazı gibi sıcacık oldu."