kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

13 ay geri ödemesiz sıfır faizli kampanya

Ağaoğlu, Akbank ve Vakıfbank'taki mevduatından faiz almayacak ve Starland projesinden ev almak isteyenlere uygun koşullu konut kredisi kullandıracak..
Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun İstanbul Ataşehir'deki My World projesinin 354 konutluk Starland etabı, yeni bir finansman modeli ile satışa çıktı. Akbank ve Vakıfbank'ın çözüm ortaklığıyla, şirketin bu bankalardaki mevduatına karşılık faiz alınmayacak ve konut almak isteyenlere bu bankalar aracılığıyla yüzde 12.5'i peşin olmak üzere 7 ay ödemesiz uzun vadeli konut kredisi kullandırılacak. Peşinata göre ödemesiz ve sıfır faizli dönem 13 aya kadar uzayabilecek. Finansman modeli 240 aya kadar vade olanağı tanıyor. Faiz oranları ise 12 aylık ödemede yüzde 0,47'den başlıyor ve 240 ayda ise yüzde 1,21'e kadar çıkıyor. Starland'deki dairelerin kampanya fiyatları ise 205 bin YTL ile 868 bin YTL arasında değişiyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, söz konusu uygulamayı 'sektörün en iddialı finansman modeli' olarak niteledi ve "Konut ihtiyacı azalmıyor. İnsanları ev sahibi yapabilmek için önemli olan ödeyebilecekleri fiyat ve koşulları sunmak" dedi. Ağaoğlu, artıkmüşterinin bilinçlendiğini ve 'ne yaparsam satarım' döneminin sona erdiğini belirtti.

'Kendi likiditemizi kullandık'
Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı ise, bu modelde grubun kendi likiditesinin imkanlarını kullandığını ifade ederek, "Mevcut mevduatın getirisinden feragat ediliyor. Getiriden vazgeçip müşterinin kredi kullanmasını sağlayarak kendi kaynaklarımızı kullanmış oluyoruz" diye
konuştu. Modeli 'maliyeti ucuzlatıp vadeyi uzatmak' şeklinde özetleyen Rahvalı, ilk ödeme oranını yüzde 12,5'e çektiklerini, toplam bedelin yüzde 25'ini peşin verenlerin taksitlerinin 10 ay sonra başladığını söyledi. Rahvalı, Türkiye'de konut kredisi stokunun Avrupa ve ABD'nin altında olduğunu ifade ederek, "Kredi stokunun GSMH'ye oranında Avrupa ortalaması yüzde 50'nin, ABD'de ise yüzde 60'ın üzerinde. Türkiye'de bu oran henüz yüzde 5 gibi çok düşük düzeyde" dedi.
Haberin fotoğrafları