kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dansını beğenmemiş çekimleri yeniletmiş

BÜLENT İPEK
TRT'den bir yetkili, Tarkan'ın yılbaşı konserindeki senkron kriziyle ilgili konuştu: Yeni kaset bize 31 Aralık sabahı saat 11'de geldi. Denetime bile sokmadan yayına verdik!..
Tarkan'ın TRT'yi reytinglerde 30 sıra yukarıya taşıyan yılbaşı konseri hakkındaki tartışmalar, bitmek bilmiyor. Konser öncesi Megastar'ın alacağı ücret uzun süre kamuoyunu meşgul etti, ardından da yılbaşı gecesi yaşanan 'senkron' uyumsuzluğu; konunun yılan hikayesine dönmesine neden oldu.

Sapasağlam!
Tarkan'ın 'playback'li yılbaşı konserinde; bazı şarkılarda görüntü ile ses uyumsuzluğu yaşanması, TRT ile Megastar arasında tartışma başlamasına zemin hazırladı. TRT yetkilileri, kasetin kendilerine Tarkan'ın şirketinden bozuk gönderildiğini açıkladı. Bunun üzerine Tarkan'ın menajeri ve HİT Production'ın ortağı Uygar Ateş, suçlama içeren iddiaları şöyle yalanladı: "Biz kendi ayağımıza kurşun mu sıkacağız? TRT'ye teslim ettiğimiz kaset, elimizde sapasağlam duruyor. Onlar kendilerini kurtarmak için böyle söylemiş!" Bu konuyla ilgili son gelişmeye ise bir TRT yetkilisi imza attı. Tarkan'ın ilk yapılan yılbaşı çekimini montaj masasında izlerken, dansını beğenmediğini söyleyen TRT yetkilisi şunları açıkladı:

Ses bindirildi

"Tarkan dansını beğenmediği için yılbaşından bir gün önce yani 30 Aralık akşamı TRT Stüdyoları'nda çekim tekrarlandı. Yeniden çekilen mini konserin montajı; Tarkan ve ekibi tarafından o gece sabaha kadar ünlü İmage Stüdyoları'nda gerçekleştirildi. Görüntülerin üzerine sonradan CD'den ses bindirildi. Kaset yılın son günü 31 Aralık'ta saat 11'de TRT'ye teslim edildi. Yılbaşı programının yoğunluğu nedeniyle denetime bile sokulamadan yayına verilen kaset üzerindeki aksaklıklar, yayın sırasında ortaya çıktı."