kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kestane kebap işte cevap!

Şimdi soru şu: Kızlar! Sevgiliniz size neden kaba davranıyor? Güzel bir söz söyler ya da iltifat ederse neden öleceğini zannediyor? Aa! Yoksa sizin sevgiliniz iltifatta kusur etmez, sizi pamuklara sarar sarmalar mı? Çok şanslısınız! Çünkü çevremdeki birçok kadın arkadaşımın derdi aynı. Erkek tarafından küçük küçük aşağılanmalara, çaktırmadan hakaretlere, "Ben olmasaydım seni kim alırdı kızım" edalarına maruz kalmak...

Maymuna dönmüşsün
Misal: Şişman değilsindir, sana bozuk plak gibi üstelik de kendini en seksi, en güzel hissettiğin bir günde "Şişman naber?" çeker bu tip adamlar. 38 beden bir kız arkadaşıma sevgilisi, gökyüzünden zeplin (güdümlü balon) geçerken, "Aa İpek yukarıda ne işin var?" demişti. Haha- ha çok komik! Hem gerçekten şişman olsan ne fark eder ki? Aşkın gözüne ne oldu? Sevgiye ne oldu? Aslında çözüm basit, patlat kafasına bir tane, çek git! Bir dakikanı daha bu adama harcamaya değer mi, değer mi hiç? Ama biz kadınlar aşık olunca, salak da oluyoruz bazen! (deme!) "Ama o beni seviyooo" bahanesine sığınıyoruz. (Ben böyle sevginin...) Neyse, hadi örneklere devam... Makyaj yapar süslenir, kendini moda dergisinden fırlamış gibi hissedersin. Herkes seni iltifat yağmuruna tutar... Tam havaya girmiş, assolist edasıyla salınırken seninki dönüp, "Iyy maymuna dönmüşsün bu ne makyaj" çeker! Saf aşıksan bittin! Bütün gece elinde peçete yüzünü silmeye çalışır, en kuytu köşede kimseye rastlamamak için dua edersin. (Bu da yaşanmış bir olaydır ey okur!) İlle de başarısızsındır. Ağzınla kuş tutsan adamı kesmez. Diyelim yemeğin yeterince lezzetli değildir. Vücudun yeterince biçimli değildir. Kalçan karpuz gibidir. Saç rengin yumurta rengidir... Hatta çığırından çıkmış abi için yatakta pek de bir halt beceremezsin ama o seni sevdiği için böyle kabul edecektir. (Düşünün bakalım aslında pek bir halt beceremeyen kim?) Böyle bir adam yüzünden bir arkadaşım gözümün önünde çökmüştü vallahi. Kendine güveni sıfırlanmış, ışığı kaybolmuş, erimiş gitmişti kız... İyi de niye? Hadi kız aşktan kendini unuttu diyelim de erkeğin bu tavrı niye? Araştırmışlar ve şöyle çiziktirmişler favori dergim 'Psychologies'de: 'Eğer sevgiliniz size 'şişman' diyip duruyorsa, sizin onu terk etmenizden korkuyor demektir'. Çünkü hakaret etmesinin sebebi, ondan daha iyisini bulamayacağınızı beyninize ince ince işlemek.

Gözünüz açık olsun
Böylece siz de "Ah ben ne şanslı kadınım da bu adamı buldum, iyisi mi bacağımı kırıp bir yere kıpırdamayayım" diyeceksiniz. (Dediniz, kaybettiniz...) Ayrıca dergi der ki: Bu tip adamlar, yalnız başınıza sokağa çıktığınızda kıskançlık krizlerine giren adamlardır... Kendilerine güvenmeyen, kompleksli, terk edilme korkusuyla boğuşan adamlardır. Gözünüz kulağınız açık olsun kızlar! Şu ilişki denen şey mutlu olmak, gündelik onca sıkıntının içinde kendinizi iyi hissetmek, sevilmek, sevmek, biricik olduğunuzu bilmek için değil miydi yahu? Madem o kadar sizden memnun değil, terk etsin canım. Selametle... Aman oyuna gelmeyin yani!