kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Füze sistemi Türkiye'de denenecek

ANKARA
Lockheed Martin şirketinin geliştirdiği 'Gökyüzü Kalkanı' hava savunma sistemi bu hafta görücüye çıkacak. Deneme Şile'de yapılabilir..
İLİŞKİLİ HABERLER
Füze sistemi Türkiye'de denenecek
Dünyanın en büyük silah üreticilerinden Amerikan Lockheed Martin'in yeni savunma sistemi, Alman ordusu tarafından Türkiye'de denenecek. İsrail'de yayımlanan Jerusalem Post gazetesi "Skyshield" sisteminin "havan topları, kısa menzilli füzeler ve Kassam roketlerine karşı etkinliğinin kontrol edileceğini" belirtti.

ADEDİ 20 MİLYON $
İsrail "Skyshield" (Gökyüzü Kalkanı) adlı sistemi beğenirse, Filistin'in Gazze bölgesindeki Hamaslı militanlardan gelen roketli saldırılara karşı güvenliği bu sistemle sağlayacak. Gazete, 2009'da işler hale gelecek sistemin bir adedinin 20 milyon dolara mal olacağını da kaydetti.

'TESİSLERİ KİRALIYOR'
Jerusalem Post gazetesi, "Geçtiğimiz hafta şirketin üst düzey yetkililerinden Bob Trice, Türkiye'deki denemeler hakkında İsrailli yetkililere bilgi verdi" diye yazdı. Konuyla ilgili görüştüğümüz aylık teknoloji dergisi MSI'nın editörü Sami Atalan, TSK'nın 2000 yılından beri test alanlarını kiralama usulüyle ulusal ve uluslararası firmalara verdiğini belirtti. "Bu tesisler Şile'de ya da Konya Karapınar'da yapılabilir. Avrupa'nın en iyi test merkezleri bunlar. TSK'nın gözlemci konumunda olması da çok önemli" dedi.
Haberin fotoğrafları