kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Büyükşehir Belediyesi'nin 50 bin civarında üniversiteliye burs verdiğini kaydeden Topbaş, bursiyerlerden kente olan vefa duygusunu yerine getirebilmeleri için bu İstanbul Kültür Elçileri projesine katılmalarını istedi.

İstanbul kültür elçilerini belirlemek için 'okul' açılıyor

SABAH
BÜYÜKŞEHIR Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gençler arasından "İstanbul Kültür Elçileri" seçmek için bir "İstanbul Okulu" açacaklarını söyledi. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki İstanbul Kültür Elçileri Projesi tanıtım programında konuşan Topbaş, İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçildiğini hatırlatarak, şehrin aldığı bu payenin, bir yaşam biçimi olarak tüm halk tarafından hissedilmesini istedi.

GENÇLER EĞİTİM ALACAK
İstanbul Kültür Elçisini, "İstanbul'u seven, kentin kültürel değerlerine duyarlı, şehrin önemli mekânlarını tanıyan, çevresini bu konuda bilgilendiren, şehriyle ilgili sosyal projelere katkı ve katılım sağlayan kişi'' olarak tanımlayan Topbaş, şunları söyledi: "İstanbul Kültür Elçilerini belirlemek için bir İstanbul Okulu açıyoruz. Burada akademisyen ve uzmanlarımız tarafından bilgilendirilecek gençlerimiz, 2010 vizyonuna uygun olarak İstanbul Okulu'nda ve kültürel mekânlarda söyleşi, sinema ve şiir akşamları ile Haliç, Boğaz gezileri gibi programlara katılacaklar. Bu etkinliklere katılanlara İstanbul Kültür Elçisi sertifikası verilecek. Bu sertifikayı alanlar, proje kapsamındaki konser, söyleşi, yurtiçi ve yurtdışı gezilere ücretsiz katılabilecek. Projeye katılmak için www.adimgenc.com adresine başvurmak yeterli olacak.''