kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İndirim erken geldi, alışveriş merkezleri doldu taştı

Fatih ATALAY EKONOMİ
Bayram ve yılbaşından sonra indirim sezonu alışveriş merkezlerine yaradı. Ziyaretçi sayısında düşüş bekleyen merkezler, yüzde 30'luk artışla karşılaştı..
İNDİRİM sezonun başlaması alışveriş merkezlerinin (AVM) yüzünü güldürdü. Bayram ve yılbaşından sonra ziyaretçi sayılarında düşüş bekleyen merkezler, indirim sezonunun geçen yıla göre erken başlamasıyla yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Merkezlere gelen müşteri sayısında yüzde 10-40 arasında artışlar gözlemlendi. İndirim en çok lokanta ve tekstil gruplarına yaradı. İşte AVM'lerin durumu:

* ANKAMALL: Ankamall Genel Müdürü Alev Kahraman, 30 Aralık 2007'de 105 bin ziyaretçi sayısıyla rekor kırdıklarını, normal şartlar altında hafta içi 50 bin, hafta sonu 75-85 bin kişinin alışveriş merkezini ziyaret ettiğini kaydetti. İndirim müşterisi ile sezon müşterisi arasında farklar olduğunu altını çizen Kahraman, normalde yılbaşından sonra müşteri sayısında düşüşler yaşadıklarını belirtti. Kahraman, indirim odaklı müşterilerin toplam müşterinin yüzde 10-15'i olduğunu, bu kesimin indirimi dört gözle beklediğini söyledi.

* TEPE NAUTILUS: "İndirimlerin süresi normal sezondan daha uzun olmaya başladı" diyen Tepe Nautilus İşletme Müdürü Nihat Sandıkçıoğlu da indirimlerin uzun zaman aralıklarına yayıldığından müşterilerin indirim sezonlarına alıştığını, bu yüzden Tepe Nautilus'a gelen ziyaretçi sayısında bir değişiklik olmadığını vurguladı.

* MİGROS: Yılın ilk 4 gününde ziyaretçi sayısında düşüşler gözlemlediklerini vurgulayan Beylikdüzü Migros Genel Müdürü Ozan Canbolat, 5 Ocak'ta toparlanma yaşandığını söyledi. Ocak ayının çok felaket geçeceğini beklerken, tam tersine yüzde 10'luk artışla karşılaştıklarını vurgulayan Canbolat, "Bayram ve yılbaşı alışverişleriyle B ve C kitle müşterilerinin kredi kartlarında limitlerini doldurmasını bekliyorduk. Mağazalarla konuştuğumuzda cirolarında yüzde 15'lik bir artış olduğunu ifade ettiler.

* ESPARK: Eskişehir'de faaliyet gösteren Espark'ın genel müdürü Tayfun Kartal da bayram ve yılbaşından sonra ocak ayının ilk haftasında normal şartlarda yüzde 10-15'lik bir düşüş olmasını beklediklerini, "Fakat indirim sayesinde düşüş olmadı . İndirim sezonunun avantaj olduğunu açıkça söyleyebilirim" dedi.
Haberin fotoğrafları