kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şirvan Çakıcı, Almanya’daki yerel seçimlere partisinin güçlü hazırlandığını ve kendisinin başarı kazanacağına inandığını da sözlerine ekledi.

'Taciz sonrası cadı diye notlar attılar'

ZEYNEP ERDOĞAN
Almanya'da partisinden üst düzey bir yetkilinin telefon ve e-posta tacizine uğrayan Türk kökenli milletvekili, bazı gazetelerin kendisine nasıl yüklendiğini ve yaşadıklarını anlattı: 'Mecliste gerilim oluştu. Sürekli kavga halindeydik. Cadı diye yazıp notlar bile attılar'..
Geçen ay, bir Türk'ün adı çok konuşuldu. Bir Türk kadın milletvekilinin... Partisinden üst düzey bir yöneticinin aşk mesajlarıyla başlayıp telefon tacizlerine kadar tırmanan bir olaya maruz kaldı. Partisi de tacizciyi attı. Genç milletvekili, Alman basınında bir aydır yazılıp çizilen "taciz skandalıyla" ilgili SABAH'a konuştu. Sol Parti'nin Bremen eyalet milletvekili olan Şirvan Çakıcı (27), evli ve iki çocuk babası tacizci Manfred Steglich'in tacizi sonrası geldiği Türkiye tatilinde, yaşadıklarını anlattı:

'İNTİHAR KİTABI VERDİ'

*
Mesajlar ve e-postalar geldikten sonra bu konuyu Meclis Grup Başkanı'na açtım. Bana bir daha mesaj ve e-posta atmama konusunda uyarıldı. Ancak durmadı. Doğum günümde karşılıksız bir aşka tutulan bir gencin intiharını anlatan bir kitap hediye etti. O zaman psikolojisinin iyi olmadığını anladım. Alman basınında milletvekili olmam değil, Türk olmam ön planda oldu.

'MECLİSTE GERİLİM OLDU'

*
Manfred ve partideki arkadaşları, bana ve meclis grup başkanına baskı yaptı. İşi bırakmamı istedi. Mecliste gergin bir hava oluştu. Sürekli bir kavga halindeydik. Laf atmalar, kırıcı sözler vardı. Hakkımda yalan haberler uyduruldu. Ama bütün meclis doğru olanı yaptığımı söyledi. Bir kadın olarak köşeye çekilmek yerine tepki göstermem takdir edildi.

* Olumsuz tepki almadım. Sadece Manfred Steglich ve arkadaşları, kâğıtların üzerine "Cadı", "Feminist" yazıp masama bıraktı. Feminist olduğumu ve bu partiden çıkmam gerektiğini söylediler.