kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP'li Arıtman'dan türbanlı kuaför baskını

Yeni Haber
Meclis Başkanı Köksal Toptan'a yazdığı mektupla "türbanlı kadınlar için kuaför salonuna izin vermeyin" diye uyaran CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, mektubunun ardından gittiği kuaför salonunda, iddialarını destekleyen bir manzara ile karşılaştı.

Öğlen saatlerinde, Meclis'te bugün hizmete sokulan ikinci kuaför salonuna giden Arıtman kapının kilitli olduğunu gördü. Görevlilere kapıyı açtıran Arıtman, içeride türbanlı bir kadının saçının kesildiğini gördüğünü ve bu nedenle kapının kilitlendiğini söyledi. Saçına fön çektirmek ve manikür için ısrarcı olan Arıtman, Meclis'te türbanlı kadınlara ayrılan ikinci salonda saçı kesilen kadının ise AKP Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Mazıoğlu'nun eşi olduğunu bildirdi.

Meclis'te türbanlılara özel kuaför salonu yapılmasına sert tepki gösteren Arıtman, "Meclis Başkanı'ndan açıklama bekliyorum. Meclis Başkanı her istediğini yapamaz. Gerekirse konuyu yargıya taşıyacağım ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Arıtman, "tolerans, hoşgörü kimse benden beklemesin, bu konuda tolerans bizi Suudi Arabistan kadınına benzetecek, tüm kadınları uyarıyorum" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, sadece türbanlı kadınlara hizmet verdiği iddia edilen kuaför salonunu bastı. Bugün, Meclis Başkanı Köksal Toptan'a bir mektup yazan ve Meclis'te türbanlı kadınlara yönelik kuaför salonu açılmasına izin vermemesini isteyen Arıtman, öğlen saat 14.30-15.00 arası ise saçına fön çektirmek ve manikür yaptırmak üzere, bugün hizmete sokulan ikinci kuaför salonuna gitti. Kapının kilitli olduğunu gören Arıtman, bunun gerekçesini sordu ve görevlilere kapıyı açtırdı. Konuya ilişkin ANKA'ya açıklama yapan Arıtman, olay konusunda şunları söyledi:
"Cuma günü kuaför salonuna gittim. Manikürcü olarak işe alınan hanım, stajer ve şefleriyle görüştüm, 'bakın ikinci kuaför salonunun türbanlı hanımlara hizmet vereceği yönünde duyumlarım var, bunlara alet olmayın' dedim. Bugün de saat 14.30-15.00 arasında kuaföre gittim ve kapısının kilitli olduğunu gördüm. Görevlilere kapıyı açtırdım. Kuaför koltuğunda bir hanım vardı. Yan koltukta da türban ve takke. Niçin kapının kilitli olduğu da böylelikle anlaşıldı. Fön ve manikürün birlikte yapılmasını istiyorum dedim ve yan salondan kuaförü çağırın dedim. O da geldi. Üstelik kapıyı çalarak. Hemen perde tuttular. Kuaför ve manikürcü elleri titreyerek iş yaptı. Yan koltukta oturan hanım da işi bittikten sonra türbanını taktı ve gitti."

AKP'Lİ MAZIOĞLU'NUN EŞİ

Kuafördeki türbanlı kadınla sohbet ettiklerini ve AKP Gaziantep Milletvekili İbrahim Hakkı Mazıoğlu'nun eşi olduğunu öğrendiğini belirten Arıtman, türbanlılara özel kuaför salonu tahsis edilmesine sert tepki gösterdi. Arıtman, "benim tepkim türbanlı hanıma değil, Meclis Başkanı'na. Tolerans, hoşgörü bunları kimse benden beklemesin. Bu konudaki tolerans, bizi Suudi Arabistan kadınına benzetecek. Bütün kadınları uyarıyorum." Dedi.

"GEREKİRSE YARGIYA GİDECEĞİM"

Meclis kuaföründe yaşadığı olayla ilgili Meclis Başkanı Köksal Toptan'dan açıklama beklediğini söyleyen Arıtman, "Meclis başkanı her istediğini yapamaz. Gerekirse yargıya başvuracağım. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

(ANKA)