kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD Başkanı Bush Dubai'de

Yeni Haber
ABD Başkanı George Bush, Orta Doğu gezisi kapsamında dün geldiği Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'den Dubai emirliğine geçti...
Sınırsız bankacılık ve iş dünyasının merkezi olan Dubai'de önce kültür turu yapan Bush, ilk olarak El Fahidi hisarındaki Dubai Müzesini gezdi.Müze gezisinden sonra Arap dünyasındaki kamu siyasetinin ağırlıklı olarak okutulduğu bir araştırma ve eğitim enstitüsü olan yüksekokulun öğrencileriyle öğle yemeği yiyen Bush, yemekte öğrencilerle birlikte yer sofrasına oturdu.

Daha sonra Dubai'nin simgelerinden biri olan Burc El Arap otelindeki bir konferans salonunda genç iş adamları ve girişimcilerle bir araya gelen Bush, gördüklerinden etkilendiğini, Dubai'deki girişimci ruhunun çok güçlü olduğunu söyledi. Bush, konuşmasında, "Amerika'yla ilgili bir şeyi anlamanızı istiyorum; size, dininize saygı duyuyoruz ve özgürlük ve barış için birlikte çalışmak istiyoruz" dedi.

Dubai'de bugün Bush'un ziyareti dolayısıyla resmi tatil ilan edilmişti. İsrail-Filistin barış görüşmelerini canlandırmak ve İran'a baskıyı sürekli kılmak amacıyla çıktığı gezisinde Bush, Dubai'den sonra Suudi Arabistan'a geçecek. Dubai'deki İranlıların iş dünyasında güçlü bir yeri bulunuyor.