kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Babalar doğuma girsin mi?

Yeni Haber
AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan, doğumun kutsal bir olay olduğunu ifade ederek, ''Dünyanın en harika varlığı dünyaya geliyor. Babaların bu anı yaşaması çok önemli'' dedi.

Asan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, erkeklerin de doğuma girmesine olanak sağlayan bir yasa teklifi hazırlamayı düşündüğünü söyledi.

Özel hastanelerde babaların doğuma girebildiklerini ancak devlet hastanelerinde alt yapı eksikliği yüzünden bunun mümkün olmadığını ifade eden Asan, yaptığı görüşmelerde babaların doğuma girmek için herhangi bir talepte bulunmadıklarını öğrendiğini söyledi. Doğumun kutsal bir olay olduğunu ifade eden Asan, ''Dünyanın en harika varlığı dünyaya geliyor. Babaların bu anı yaşaması çok önemli'' diye konuştu.

Babaların mutlaka doğuma girmeyi istemeleri gerektiğini kaydeden Aşkın Asan, ''Kadınlar doğumda çok korkarlar ve çok acı çekerler. Böyle anlarda da mutlaka eşlerinden destek görmek isterler. Kadınlar o an ölebilirler de. O an dehşet ve hayret içinde kalırlar. Erkeğin o ana müşahit olması gerekiyor'' dedi. Doğum anında kadının ne kadar mükemmel ve kutsal bir yaratık olduğunun ve neler yaşadığının erkekler tarafından görülmesinin önemini vurgulayan AK Parti'li Asan, ''Erkekler dışarıda 'dokuz doğruyor' demek yok'' diye konuştu.

Aşkın Asan, babaların doğuma girmeleri için hastanelerin altyapılarının iyileştirilmesi ve kadınların mutlaka tek kişilik odalarda doğum yapması gerektiğini söyledi.

Erkeklerin bu konuda istekli olmasının önemine de işaret eden Asan, bu konuda öncelikle bir zihinsel değişimin gerçekleşmesi gerektiğini bildirdi.

BAĞLILIK ARTIYOR

Asan, yapılan araştırmalara göre doğuma giren erkeklerin eşlerine daha bağlı olduklarının ortaya çıktığını, kendi eşinin de yaptığı iki doğuma girerek, kendisine destek olduğunu belirtti.

Erkeklerin doğum konusunda önceden bilgi sahibi olmalarını ve bu konuda hazırlanan filmleri seyretmelerini öneren AK Parti'li Asan, şöyle konuştu:

''Gerçekten muhteşem bir olay. Bunun mutlaka paylaşılması gerekiyor. Doğum yapan kadınlar bilirler, doğumdan sonra ağlayan bir canlıyı kucağınıza veriyorlar. İnanın, dünya yüzünde o kadar muhteşem duygu yoktur. O kadar güzel bir duygu yoktur. Dünyanın en değerli varlığı ellerinizdedir ve onu siz yapmışsınızdır. Orada bir de kendinizi Tanrı gibi hissedersiniz ve tanrınıza binbir şükürler edersiniz. O muhteşem anın eşinizle birlikte yaşanmasının çok daha güzel olacağı düşüncesindeyim.''

Doğuma girmenin ayıplanacak bir şey olmadığını da anlatan Asan, ''Bu İslamla ilgili bir şey de değildir. İslam toplumu olmamızdan da kaynaklanmaz. Ben Arap toplumlarında yaşadım. Bir Arap arkadaşım, çok rahat kendi doğumunu, nasıl doğurduğunu, kaç dikiş atıldığını herkese anlatır. Erkeklere de anlatır bunu paylaşır. Bunlar doğal olaylardır. İnsanın meydana gelme süreci ayıp olabilir mi?'' dedi.

Aşkın Asan, bir gazetecinin sorusu üzerine, doğuma giren doktorun erkek ya da kadın olmasının önemli olmadığını belirterek, ''Zaten erkekler doğuma girsinler, o manzaranın dehşeti, heyecanı ve güzelliği karşısında dilleri tutulacaktır'' diye konuştu.

AA