kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Avusturya'da Hz.Muhammed'e ağır hakaret

Yeni Haber
Avusturya'da İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığı ile bilinen Özgürlükçüler Partili (FPÖ) Graz kenti belediye başkan adayı Susanne Winter, partilerinin yeni yıl buluşmasında Peygamber Efendimiz'e "çocuk tacizcisiydi" diyerek hakaret etti.

Graz'da yapılacak belediye seçimleri öncesi, yeni yıl dolayısıyla Steiermark Eyaleti'nin başşehri Graz'a bağlı Schwarzl kentinde siyasi partiler arasında gerçekleşen geleneksel buluşmada FPÖ'lü başkan adayı Winter, İslam'a ve Peygamber Efendimiz'e hakaretler içeren sözler sarfetti. Aşırı sağcı politikacı, "Muhammed, bu adam altı yaşında bir çocukla evlendi. Eğer bugünkü sistem olsaydı çocuk tacizcisi olurdu" ifadelerini kullanarak Müslümanların peygamberine dil uzattı. İslam karşıtı Winter bununla da yetinmeyerek ağır hakaretlerine, "İslam totaliter bir yönetim sistemidir. İslam nerden geldiyse oraya aittir. Yani, Akdeniz'in arkasında kalmalıdır" diyerek devam etti ve Avusturya'ya Müslümanların yerleşmesini "gizlice yaklaşan bir İslam Tsunamisi" olarak tanımladı.

Geleneksel buluşma gününe katılan diğer bütün parti üyeleri, Winter'in bu hakaret içeren açıklamalarına şiddetle tepki gösterdi. Muhafazakâr Avusturya Halk Partisi'nden (ÖVP) olan Graz Belediye Başkanı, "Graz'ın dinler arası diyaloğa ve güce ihtiyacı vardır, böyle provokatif zıtlaşmalara değil" derken, Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPÖ) Graz ili Başkanı Karl-Heinz Herper, FPÖ'nün dinlerarası barışı zedelediğini ve karşı çıktığı İslam inancının 1912'den beri Avusturya'da resmi din olarak tanındığını kaydetti. Avusturya'nın Geleceği İçin Birlik Partisi'nin (BZÖ) belediye başkan adayı Gerald Grosz ise, bu hakaret dolu sözlerin kabul edilebilir bir karşılaştırma olmadığını ve FPÖ'nün sokak kavgasını körüklediğini dile getirdi.