kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Malatyalı işadamları borçlarını okul yaptırarak ödüyor

Malatya CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'ndan gelen bir telefonla yılda bir defa yolum Malatya'ya düşüyor. Aslanoğlu'nu yakından tanıyanlar bilir. Gerçekten halkın vekilliğini yapar ve en çok da seçildiği memleketinde bir taş üstüne bir taş daha koymak için çalışıp durur. Şimdi onun kadar çalışıp, Malatyalı işadamlarını okul yapmaya teşvik eden biri daha var. Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız.
Mevlüt Aslanoğlu'nun girişimleriyle bugüne kadar Malatya'nın ilçe ve köyleri 10 okula ve 7 de sağlık ocağına kavuştu.
Akademisyenlerden, siyasetçilere, işadamlarından sanatçılara ve gazetecilere kadar yaklaşık 100 kişilik bir grupla Malatya'ya gitmemizin sebebi de işte bu okullardan sonuncusunu açmaktı. Tabii bir de sağlık ocağı vardı. 70 bin kişinin yaşadığı Yeşiltepe'nin okulu perişan bir haldeydi. Bölgede sağlık ocağı ise hiç yoktu.
Şaban Taçyıldız'la elele veren Mevlüt Aslanoğlu, Magic Life'ın kurucularından turizmci Ali Nahit Bozatlı'nın okul yaptırma isteğini duyunca hemen Yeşiltepe'yi adres gösterir. Sonrası çok hızlı gelişir.
Malatya'ya gittiğimiz gün bir okul açılışına daha gittik. Hemen havalimanı yakınlarındaki Şıhlar Köyü'nde doğan Ali Seydi Güldaş'ın işadamı oğlu Adnan Güldaş, babasının adına modern bir okul binası yaptırmış. Okul henüz tam anlamıyla bitmemişti ancak hazır böylesine büyük bir kalabalığın Malatya'ya geldiğini duyunca Güldaşlar da bu okulu törenle açtılar.
Eğitimde fırsat eşitliği Türkiye'nin her yerinde geçerli olan bir durum değil. Bu yüzden açılan her modern okul, o cin gibi bakışlı minicik çocuklara güzel bir gelecek demek.