kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP'den doğalgaz sorusu

Yeni Haber
CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, İran ve Rusya ile yaşanan doğalgaz sorununu Meclis gündemine taşıdı.

Akıncı Başbakan'a "dilediği zaman doğalgazı kesen ve kış ortasında halkımızı büyük endişe içinde bırakan bu ülkelere karşı niçin gerekli yaptırım ve önlemler alınmamaktadır?" diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde doğalgazla ilgili yaşanan krizi gündeme getirdi. Son günlerde, daha önceki kış aylarında olduğu gibi İran ve Rusya'nın taahhüt ettiği doğalgazı kestiği ve kısa bir süre sonra halkın ısınma sorunuyla karşı karşıya kalacağı bilgilerinin olduğunu belirten Akıncı, önergesinde, Türkiye'nin doğalgaz aldığı ülkelerle yapılan anlaşmalarda gaz alım miktarlarının nasıl belirlendiğini sordu. Akıncı önergesinde şu soruları yöneltti:

"Bu ülkeler taahhütlerini yerine getirmedikleri zaman sözleşmede ne gibi cezai şartlar mevcuttur?
Ülkemize doğalgaz satan sözleşme şartlarını yerine getirmeyen ve ceza ödeyen ülkeler var mıdır? Var ise ne kadar ceza ödemişlerdir? Bu sözleşmelerde alamadığımız gazın parasını ödediğimiz iddiaları doğru mudur?
Dilediği zaman gazı kesen ve kış ortasında halkımızı büyük endişe içinde bırakan bu ülkelere karşı niçin gerekli yaptırım ve önlemler alınmamaktadır? Her kış sorunla ilgili başbakanın devreye girmesi mi gerekmektedir?
Enerjide dışa bağımlılıktan en çok şikayet eden sizler iktidarınızda uyguladığınız politikalarla enerji sektörünü büyük bir çıkmazın içine sürüklediğinizin farkında değil misiniz?
Doğalgaz stok miktarı ne kadardır? Silivri'de bulunan depo ülkemizin kaç günlük doğalgaz ihtiyacını karşılamaktadır? İran'ın doğalgazı kesmesi sonucu yaptırım düşünülüyor mu?"

(ANKA)