kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

34 TCC 03 ve olmayan devlet!..

KİM kızarsa kızsın.. Kim üzerine alınırsa alınsın..
Bu kentte devlet iflas etmiş.. Bu kentte devlet bitmiş..
Hep yazarım, bir yerde insanın devletle ilk karşılaştığı yer trafiktir.. Sokağa adımını attığı anda trafik başlar.. Yanında da, düzen, ya da düzensizlik.. Yani devlet..
Devlet İstanbul'da yok, İstanbul Trafik Müdürü.. Devlet İstanbul'da yok, İstanbul Emniyet Müdürü, İstanbul Valisi.. Sayenizde..
Olsa insanlar bu kadar pervasız, bu kadar korkusuz, bu kadar umursamaz, aldırmaz olamazlar, bu kadar dağ başında gibi hareket edemezlerdi. Birazcık, ama birazcık çekinirlerdi "Ya yakalanırsam.." diyerek..
Levent Caddesi'nden Ebulala Caddesi'ne çıkacağız, kuyruğa girmiş ışık bekliyoruz. Yol iki şerit..
Biz eşeğiz ya, uygar vatandaşlar.. Bu 34 TCC 03 uyanığı tabakhaneye yetişecek ya.. Kuyrukta bekler mi.. Basıyor ters şeritten, hızla en başa geliyor.. Geliyor ama, bu sırada yol o şeride gireceklere açılıyor. Yana kaçamıyor dolu.. Geriye basar mı, bunca yolu gelmiş uyanık.. İleri fırlıyor.. Nereye.. Yeşil çapraza açık. Fazla gidemiyor, kavşağın içinde, yeşil yanan iki şeritten birini işgal ederek, yani açık yolu da tıkayarak bekliyor..
Arka arkaya kaç trafik kuralını hiçe saydığını ben sayamıyorum.
Hatalı sollama.. Tehlikeli araba kullanma.. Işık ihlali.. Çıkamayacağı kavşağa girme.. Yasak dönüş yapma..
Yahu adam almış eline Trafik Kuralları kitabını, 30 saniye içinde hepsini ihlal savaşında.. Rekorlar kitabına mı girecek ne?.
Şimdi bu kentte devlet olsa, hem de böyle mahşeri bir kavşakta, bunların hepsini yapmaya cesaret edebilir miydi o Özcan'la arabadan inip dövesimiz gelen şoför kardeş..
Ama devlet yok. Yarın biri yapacak, kendisini eşek yerine koyanı arabadan alıp, milletin içinde eşek sudan gelene kadar dövecek..
Trafik polisi bu kentte, ülke ve kent ağalarına yol açmak, eskortluk etmek için var. Kritik kavşakların, kitlenen köşelerin hiçbirinde yok. Olanlar da, sadece bakmak, aralarında sohbet etmek için var. Yeşil yanarken zaten geçen arabaya "Geç" diye işaret etme dışında işe yarayanını pek görmüyorum da..