kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Öküz altındaki buzağılar..

BU ülkenin en iyi komplo teorisyenleri bizim sinema eleştirmenleri herhalde.. Sırf para kazanmak için günün modası, gişe yapanı modele uygun bir heyecan ve aksiyon filmine neler bağlamışlar neler.. Yani bu üretken kafa CIA'nın derin uzmanlarında yoktur. Amerika bu filmi yaparken neler peşindeymiş meğer, kendisine tarih yaratmaktan tutun da..
Büyük Hazine, Sırlar Kitabı (National Treasure, Book of Secrets) alelade bir hazine avı filmi.. 2004'te yapılan ilki iyi gişe yapınca hemen hemen ayni kadro ikinciyi yaptılar.
Model şu.. Elime bir hazine şifresi geçiyor. Çözüyorum, Ortaköy'de bir çeşme.. Orada ikinci şifre var.. Çözüyorum, Kilis'te valinin masası.. Gidiyorum, Edirne'de Selimiye Camisi'nin mimberi.. Gidiyorum orası.. Gidiyorum burası.. Sonra yapımcı diyor ki, "Yeter, iki saat oldu, bitir.." Bitiriyorum, Ağrı Dağı'nda bir mağara..
Bu arada benim peşime de biri takılıyor. Hazineye ancak beni izleyerek ulaşacağını düşünen kötü adam..
Gişe sürdükçe, hazineler de şifreler de sürecektir, kimse başka anlam aramasın..
Film mi?..
İyi.. Bir yarım saat eksik olsa daha iyi olacak bana sorarsanız.. Ama Nicolos Cage ve Diane Kruger gibi iki gözdenin yanında, Jon Voight, Helen Mirren, Harvey Keitel hele de Ed Haris gibi ustalar olunca, siz de iyi çekilmiş bir aksiyon filmi değil, Türkiye gibi ülke halklarının beynini yıkamaya yönelik bir propaganda filmine gittiğinizi düşünebilirsiniz..
Boş verin ha.. Gidin eğlenmenize bakın!..
Bu arada hoşluk olsun diye.. Eğer Londra'da arabada giderken bir belgenin fotoğrafını çektirmek istiyorsanız, Nicolas Cage'in yaptığı gibi otomobilin ön camına tutmayın, hava alırsınız. İngiltere'de de kırmızı ihlallerini çeken trafik kameraları arabanın arka tarafını fotoğraflarlar, önünü değil.. Trafik lambası o taraftan görüntüye girer çünkü.. Yani Cage belgeyi arka cama tutmalıydı, aslında..