kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Enerji Bakanı: Durumu yönetiyoruz

AA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Enerji Bakanı: Durumu yönetiyoruz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İran'ın Türkiye'ye doğal gaz akışını kesmesi üzerine, Şahdeniz ve Ege gazı kullanımını arttırdıklarını belirterek, ''Durumu yönetiyoruz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ABD'ye gerçekleştirdiği resmi ziyarette eşlik eden Güler, ABD Enerji Bakanı Samuel Bodman ile bir araya geldi.

Konakladığı Willard İnter Continental otelinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, Bodman ile görüşmesinde genel enerji politikaları üzerinde durduklarını söyledi.

İran'ın Türkiye'ye doğal gaz akışını kesmesi ile ilgili soruları da yanıtlayan Bakan Güler, İran'ın bu duruma gerekçe olarak aşırı soğuklardan kaynaklanan tüketim artışı ve Türkmenistan'ın da İran'a doğal gaz akışını kısıtlamasını gösterdiğini ifade etti.

Ukrayna üzerinden gelen doğal gaz miktarında da azalma olduğunu belirten Güler, soğuk kış şartlarının bu durumda etkili olduğunu söyledi.Güler, Türkiye'de doğalgaz kullanımı açısından şu anda herhangi bir sorun olmadığına işaret ederek, yer altı depolarının kullanıldığını, Şahdeniz ve Ege gazı kullanımının arttırıldığını kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kendisinin İranlı muhatapları ile görüşmeler yaptıklarını ve temasların sürdüğünü anlatan Güler, ''Durumu yönetiyoruz. İranlılarda gaz akışını arttıracaklarını söylediler'' dedi.

Güler, Türkiye'nin doğal gaz alımının sözleşmelere bağlı olduğu için herhangi bir fiyat değişiminin söz konusu olamayacağını ifade etti.