kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hillary Clinton çok üzgün...

Yeni Haber
ABD'de, Demokrat Parti'nin başkan aday adaylarından Bayan Hillary Clinton, New Hampshire eyaletinde bu akşam seçmenlerle yaptığı toplantıdan ağlamaklı çıktı.

Ön seçimlere girilirken favori gösterilen, ancak Iowa eyaletinde yapılan ilk seçimde siyahi rakibi Barack Obama karşısında yenilgiye uğrayan Bayan Clinton, toplantıdan çıkışta gazetecilerin ''Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?'' şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi: ''Kolay değil. Bu yaptığıma böylesine tutkuyla inanmasaydım, yapamazdım...''

Konuşurken gözleri dolan ve ağlamamak için kendini zor tuttuğu görülen Clinton, ''Bu ülke bana çok şans verdi. Geri gitsin hiç istemem. Bu benim için çok şahsi birşey. Bu sadece siyasi bir konu değil. Olan biteni görüyorum'' diye konuştu.

Konuşurken sesi titreyen Clinton, ''Bazıları seçimi oyun olarak görüyor. Fakat burada ülkemiz ve evletlarımızın geleceği söz konusu'' dedi.

Nabız yoklamalarına göre Obama'nın epey gerisine düşen Clinton, CBS TV'sine daha önce verdiği demeçte de, ''yarın (New Hampshire seçimlerinden) ne sonuç çıkarsa çıksın mücadeleye devam edeceğini'' söyledi.