kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mola bitti maça devam

Nuh Köklü
Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısı 11 Ocak'ta başlıyor. Spor yazarlarına ilk yarıyı, ikinci yarıda neler olacağını ve şampiyon adaylarını sorduk..
Turkcell Süper Lig aslında 2007-2008 sezonuna talihsiz bir şekilde başladı. Sanki ilk maçtan ligin makus kaderi yeniden yazılıyordu. Trabzon'da yapılan Sivasspor-Trabzonspor maçının 90. dakikasında olaylar çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu uzun süre olaylar hakkında karar veremedi, verdiği karar Tahkim Kurulu tarafından uygun bulunmadı ve sonuçta maç, Sivasspor lehine 3-0 olarak tescil edildi. Federasyonun basiretsizliği, holiganlık, Trabzonspor'un içine düştüğü yönetim krizinin tribünlere yansıması ligin havasını ilk maçtan kaçırmaya yetti. Ardından özellikle Beşiktaş aleyhine hakem kararlarının tartışılması, Sivasspor'un mali imkânlarının yetersizliğine rağmen ligi lider bitirmesi ilk yarının en çok akılda kalan konularıydı.

ÜÇ BÜYÜKLER
Sezonun ikinci yarısının başlamasına sayılı günler kala spor yazarlarına ilk yarıyı nasıl değerlendirdiklerini, ikinci yarıda neler olabileceğini ve şampiyon adaylarını sorduk. Uzun yıllardır Trabzonspor'u takip eden SABAH spor yazarı İskender Günen'e göre; Trabzonspor'un asıl sorunu, 'yönetilememek'. Günen, yabancı oyuncuların Trabzon'dan kaçmasını ve tribünlere yansıyan gerilimi de yönetilememe sorununa bağlıyor. Milliyet spor yazarı Mehmet Demirkol ise 'Sivasspor'u şampiyon görmek istiyor' ama pratik olarak çok da mümkün olmadığını da hatırlatıyor. Beşiktaş hakkında yazdıklarıyla öne çıkan SABAH gazetesi yazarı Kazım Kanat, tribünlerde holiganizmin yükselişine dikkat çekiyor ve diğer yorumcuların aksine Beşiktaş'ın yeni transferi Holosko konusunda kulübün isabetli karar aldığını düşünüyor. Futbol Ekonomisi Strateji Araştırmaları Merkezi (FESAM) kurucularından ve Futbol Endüstrisi kitabının yazarlarından Tuğrul Akşar ise 'üç büyüklerin domine ettiği, rekabetin olmadığı ligden kalite beklenmemesi gerektiğini' vurgulayarak bir de çoğunlukla belediyeler tarafından sübvanse edilen takımlar için futbol literatürüne girecek bir kavram yaratıyor: Suni teneffüsteki takımlar. SABAH yazarı Gürcan Bilgiç'in şampiyonluk adayı Fenerbahçe. Bilgiç'in Galatasaray'a tavsiyesi ise Ayhan'ın ikinci yarıda daha çok oynatılması. Galatasaray üzerine analizleriyle bilinen SABAH yazarı Levent Tüzemen ise Galatasaray'da 'Linderoth'un sakatlanmasından sonra ön libero sorunu olduğunu' belirtirken, Vogel'in transfer edilebileceğini söylüyor. İkinci yarı 11 Ocak'ta Kasımpaşa-Gaziantepspor maçıyla başlayacak. Yorumculara göre şampiyon adayları muhtelif, Sivasspor'un şampiyon olma ihtimali var, ne yapacağı en çok merak edilen oyuncu ise Beşiktaş'ın yeni transferi Holosko. Türk futbolunun folklorik özelliği, hakem kayırmaları, tribün kavgaları, derbi maçı öncesi kulüp başkanları arasındaki söz düelloları da zaten artık klasikleşti.