kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ATO Başkanı Sinan Aygün, lezzetin ekonomik bir değer olduğunu ve fırsat yarattığını söyledi.

Türkiye'de 2 bin 205 çeşit lezzet var

Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Ankara Patent Bürosu, Türkiye'nin lezzet haritasını çıkardı. 81 ili kapsayan lezzet haritasına göre, Türkiye, 2 bin 205 çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan zengin mutfağıyla lezzetli bir ülke. Çeşit açısından Türkiye'nin en zengin mutfağına sahip ili Gaziantep... Gaziantep mutfağı tam 291 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluşuyor. İkinci sırada Elazığ geliyor. Elazığ mutfağı 154 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluşuyor. 93 çeşit yiyecekle Ankara da zengin bir mutfağa sahip. Bölgeler arasında İç Anadolu, 455 çeşit yiyecek ve içecek çeşidiyle ilk sırada yer alıyor. Bu bölgeyi 425 çeşit ile Doğu Anadolu, 398 çeşit ile Güneydoğu Anadolu ve 397 çeşit ile Karadeniz Bölgesi izliyor. Akdeniz ve Marmara Bölgesi 184 çeşit, Ege Bölgesi 162 çeşit yiyecek ve içeceğe sahip. ATO Başkanı Sinan Aygün yemek konusunun sadece biyolojik bir ihtiyaç değil sosyal, kültürel ve ekonomik bir olay olduğunu belirtti.