kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gelecek yıl 2,3 trilyon SMS gönderilecek

AA
17.12.2007
Teknoloji araştırma kuruluşu Gartner'a göre, bu yıl sonunda tüm dünyada gönderilen SMS miktarı 1,9 trilyonu bulacak. Gelecek yıl dünyada gönderilecek SMS sayısı ise yaklaşık 2,3 trilyon olacak.

2006'da yayınladığı araştırmasında, 2,3 trilyon SMS sayısına 2010'da ulaşılmasını öngören Gartner şirketinden yapılan açıklamada, bu yıl gönderilen kısa mesajların cep telefonu operatörlerine 52 milyar dolar kazandıracağı, gelecek yıl da 60,2 milyar dolar kazandırmasının beklendiği belirtildi.

SMS trafiğinin birçok ülkede büyük artış göstermeye devam edeceğini ve operatörlerin kısa mesaj rekabeti ile pazarın doygunluğu konusunda marjlarını genişletmek zorunda kalacaklarını belirten araştırma kuruluşu, bu yıl tüm dünyada gönderilen SMS'lerin 1,5 trilyonunun Asya-Pasifik ülkelerine ait olduğunu, gelecek yıl bu bölgedeki kısa mesaj sayının ise 1,7 trilyona ulaşacağını kaydetti. Asya-Pasifik ülkelerinde fotoğraf eklenerek gönderilen mesaj sayısınında da büyük artış olduğu bildirildi.

Gartner şirketi Kuzey Amerika'da bu yıl gönderilen kısa mesaj sayısının 189 milyarı, Doğu Avrupa'da da 202 milyarı bulacağını belirtti.

Araştırma kuruluşu, mobil e-mail ve mobil anında mesaj kullanımın da giderek artmakta olduğunu kaydetti.