kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

İnsan yaşamı boyunca üç kez tutkuyla sevemez

Biten aşkların acısı öyle çabuk unutulmuyor. Pek çok insan ise geçmişte yaşadığı yoğun duyguları kendilerine hatırlatan anıları saklamakta ısrar ediyor. İnsan hayatı boyunca gerçek aşkla ancak bir kez karşılaştığı için de zararlı çıkan yeni sevgililer oluyor.
Evlenmeyi düşündüğüm kız arkadaşımın, eski sevgilisine yazdığı aşk mektuplarını ele geçirdim. Deyim yerindeyse resmen yıkıldım. O gün anladım ki, benden çok onu sevmiş. Bir gün gelir de, kız arkadaşım beni terk edip ona dönerse ne yaparım? (Burak M.)

Kadınlar; hayatlarına giren 'öteki kadın'dan hep yıllarca dert yandı, çile çekti. Şimdi sıra erkeklere geldi. Günümüz erkekleri de kendilerinden 'önceki adam'dan dert yanmaya başladı. Yani demek istiyorum ki; 'öteki insansız kimse kalmadı!' Ama bence esas sorun şu: "Biri ötekiyle ilişkisini bitirdiği zaman hâlâ sevmeye devam edebilir mi?" Bence "Evet!" Ne yazık ki közler bir anda sönmüyor. Yoksa çekilen aşk acıları çok kolay unutulurdu. Nefretle bitmiş bir aşkı insanlar yıllarca içinde yaşayabiliyor. Şu da bir gerçek ki; 'nefret aşka özgü bir şeydir'. Belki de bu yüzden eski aşıklar geçmişte yaşadıkları şeyleri kendilerine unutturmayacak, mesela aşk mektuplarını, bir kitabın arasında saklamaya çalışıyor. Arada bir de olsa kendilerine acı çektirme zevkini yaşatıyorlar. Bunun en kötü tarafı da yeni aşıklara oluyor. Ama unutmayın ki hayat; ne 'balık konservesidir', ne de 'bir kalıp sabun.' Gerçek şu ki sevgili okuyucularım, insan yaşamı boyunca üç kez aynı tutkuyla sevemiyor! Sevdiğini sananlar da 'ayran gönüllü' bence. Onlar tutkuyla, aşkı karıştıranlar. Şimdi okuyucuma bir cevap vermem gerekiyorsa; aklın daha şimdiden bulandıysa, kız arkadaşını sal çayıra yuvarlansın! Senden uzak, Allah'a yakın olsun!