kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kadınlardaki salgıların rengi hastalık habercisi

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
03.01.2008
Cinsel yönden aktif kadınlarda, bir hastalık olmasa da normal bir akıntı görülebilir. Ancak akıntı kötü kokuyor ve sarı-yeşil renkliyse tehlike yaratabilir. En kısa zamanda bir jinekoloğa gitmek gerekir..
Ben kız arkadaşımla cinsel ilişkiye uzun süre girmediğimde; her seferinde kesin olarak ondan beyaz bir sıvı geliyor. Ama ilk kez seviştiğimizde ortada böyle bir sıvı falan yoktu. Bu onun benimle sevişmeden önce başkasıyla ilişkiye girdiğini mi gösterir? E.Y./Antalya

Cinsel yönden aktif kadınlarda, bir hastalık olmasa da normal bir akıntı olabilir. Rahat olun, hemen kız arkadaşınızın sizi aldattığını düşünmeyin. Ayrıca beyaz akıntı olması sizi aldattığını göstermez.

HORMONLARIN ETKİSİ VAR
Kokusuz ve kirli beyaz akıntı hormonların etkisiyle dökülmüş hücrelerden kaynaklanır ve doğal olan bir salgıdır. Ancak akıntı sarı-yeşil renkli ve kötü kokulu ise, süt kesiği görünümünde beyaz çökelek peyniri gibi pütür pütürse ve ekşi kokuyorsa; bir sorun var demektir. Beyaz akıntı her zamankinden daha çok olmaya başlamışsa, beraberinde kaşıntı ve yanma hissi ve o bölgede kızarıklık varsa dikkate alınması gerekir. Bu akıntıların bir jinekolog tarafından tanınması ve tedavileri oldukça basittir. Partnerinizin sağlığı açısından onu bir jinekoloğa gitmeye yönlendirmelisiniz.

Cinsellikle ilgili sormaya çekindiğiniz soruları bana yazın. İsminizi belirtmenize gerek yok. Ancak yaşadığınız şehri yazarsanız, sorunlarınızı değerlendirmem kolaylaşır. Rumuzlu soruları 'saglikliseks@sabah.com. adresine gönderebilirsiniz. Cinsel Terapist Dr. Cem Keçe