kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başka olur ünlülerin yardımı!

22.12.2007
Hollywood yıldızları insanları bilinçlendirmek için gönüllü oluyor. Bağış toplamak için kimi soyunuyor, kimi podyuma çıkıyor, kimi de film yapıyor.....
Bayramlar, bizlere bağış kavramını bir kez daha hatırlatır. İhtiyacı olanlara elimizden geldiğince yardım yapmaya çalışırız. Hollywood yıldızları için de durum hiç farklı değil! Tabii onların bağış anlayışı bizden biraz daha farklı. Örneğin, sıradan bir vatandaş giymediklerini ihtiyacı olanlara bağışlarken, Hollywood yıldızları kıyafetlerini tamamen çıkararak, yardım için fotoğraf çektirebiliyor ya da podyumlarda boy gösteriyorlar...

Podyumdaki ünlüler
Süpermodel Naomi Campbell ününün kıymetini çok iyi bilen ve şükran duygusunu da bağışlarında gösteren bir ünlü. Her türlü felaketin ardından yardım toplamak için gönüllü olan Campbell, podyumlara gönüllü çıkan ünlülerin başında geliyor. Hem New York'ta hem de Londra'da Katrina kasırgası için yardım amaçlı defilelerde boy gösterdi. Bu kampanyada yer alan diğer ünlüler ise Beyonce, Wyclef Jean, Faye Dunaway...

Eşyalarını açık artırmada sattı
İnsan ünlü olunca, gardırobunda bulunan birçok şeyi de inanılmaz fiyatlara satılabiliyor. Kıyafet, palto, bot ya da bir gitar! U2 grubunun gitaristi Edge, Katrina kasırgası kurbanları için gitarını açık artırmaya çıkarmıştı.

Film çekiyor
Yardım toplamanın bir başka yolu da film yapmak! Al Gore, küresel ısınma için insanları bilinçlendirmek ve yardım toplayabilmek için hazırladığı An Inconvenient Truth (Uygunsuz Gerçek) filmi bunun son örneği.

Yıldızlar çıplak
Formül çok basit aslında: En çok konuşulan ünlüleri alın, elbiselerini çıkarın, işte size inanılmaz ilgi! Örneğin Victoria Beckham, kanserle mücadele amacıyla Marc Jacobs'ın tasarladığı tişörtler için soyunan isimlerden biri. Ne de olsa artık o da Hollywood'lu oldu ve bu trende uyması gerek... Julianne Moore, Dita Von Teese ve Naomi Campbell da, 2006 yılı kampanyası için çıplak poz veren veren ve 30 bin pound toplamayı başaran isimler. Bu kampanyalar, Hollywood yıldızlarının soyunmasına ilk örnek değil. Senelerdir yürütülen 'I'd Rather Go Naked Than Wear Fur' (Kürk Giymektense Çıplak Gezerim) kampanyasında da hayvanları korumak amacıyla Cindy Crawford, Christy Turlington ve Pamela Anderson çıplak poz vermişlerdi.

Yunuslar için gözaltında
Ünlülerin medyada toplum sorunlarına dikkat çekmesinin bir başka yolu da yasaları çiğnemek! Herkesi ekranlara bağlayan Heroes dizisinin oyuncularından Hayden Panettiere, ekim ayında Japonya'da yunusları balıkçılardan kurtarmak için çevrecilerle işbirliği yaptı. Ardından da Japon polisi, hakkında tutuklama emri çıkarttı. Ve bütün gazeteler ondan bahsetti.

Nakit de olur
Hollywood ünlülerinin para problemi olmadığına göre, para bağışı yapmaları da çok normal. Sandra Bullock ve Nicolas Cage 1'er milyon doları Katrina kurbanları için Kızıl Haç'a bağışlamıştı. Dahası da var! Madonna 3 milyon doları Malawi'deki hayır kuruluşlarına bağışladı.

Tasarım botları
Birkaç sene önce ortalığı kasıp kavuran Eskimo botlarını anımsatan Ugg marka botları hatırlıyor musunuz? Birçok ünlünün ayağını süsleyen dünyanın en rahat botları, en trendy olduğu zamanda daha da kıymetli olmaya başladı. Çünkü o zaman, John Travolta, Liv Tyler ve Jessica Simpson gibi ünlülerin tasarladığı Ugg botlar açık artırmaya çıktı. Toplanan para da çocuklar için yardım kuruluşlarına bağışlandı.

Bağış konseri
1971 yılında Bangladeş'te bir yardım konseri veren Beatles üyesi George Harrison'ın yardım konserlerine önayak olacağından herhalde hiç haberi yoktu. O günden bu yana Harrison'ın başlatmış olduğu yardım konseri kampanyaları sürüyor.

Golf turnuvaları
Ünlüler golf oynayarak da yardım toplar! Örneğin aktör Bill Murray, hayır kuruluşları için düzenlenen golf turnuvalarına katılıyor. Hem arkadaşlarla keyif yapıp hem de yardım toplamak eğlenceli olsa gerek.
Haberin fotoğrafları