kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül: YAŞ kararlarıyla ilgili fikrim değişmedi

ANKARA
Gül, başbakanken çekince koyduğu YAŞ kararlarının yargıya açılması gerektiğini düşündüğünü anayasa değişikliğinin ise referanduma sunulması gerektiği görüşünde olduğunu belirtti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gül: YAŞ kararlarıyla ilgili fikrim değişmedi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başbakanlığı döneminde şerh koyduğu YAŞ kararlarıyla ilgili "Yargıya açık olması gerektiğini düşünüyorum. Devlet başkanı olarak onaylamamın daha doğru olduğuna inandığım için onayladım" derken, yeni anayasanın referanduma sunulması konusundaki soruya "Kendimi bağlayıcı bir şey söylemek istemiyorum ama görüşüm budur" karşılığını verdi. Gül, önceki akşam TRT 1'de yayınlanan "Zirveden Bakış" programına katılarak bir ilki gerçekleştirdi. YAŞ kararlarının yargıya açık olması görüşünün değişmediğini belirten Gül, başbakan iken muhalefet şerhi koyması ile cumhurbaşkanı olduktan sonra onaylamasını da şu sözlerle açıkladı: "Başbakan siyasi bir kişiliktir. Bugün cumhurbaşkanı olduğum için değerlendirirken bazı şeyleri dikkate almak zorundayım. Yoksa her şeyin yargıya açık olması fikrini bugün de destekliyorum."

YENİ ANAYASA
Yeni anayasa hazırlığıyla ilgili Gül, "Anayasalar önemli, herkesi bağlayıcı dokümanlardır. Açık, şeffaf bir şekilde yapılmalı, tüm kesimlerin katılımıyla yapılmalı, halkın onayı alınmalı" dedi. Cumhurbaşkanı yeni anayasayı halkoyuna sunup sunmayacağı sorusuna ise "Kendimi bağlayıcı bir şey söylemek istemiyorum ama görüşüm budur" karşılığını verdi. Gül'ün diğer bazı mesajları şöyle oldu:

* (Çankaya Kalesi düştü yorumlarıyla ilgili) Köşk'e çıkınca cumhurbaşkanı olarak siyasetten arınmış şekilde hareket ediyorum.

* Yusuf Ziya Özcan'ın YÖK Başkanlığı'na atanmasında mülakat söz konusu değil. Sadece Özcan'la görüştüm, görüşlerimi paylaştım.

* (Suudi Arabistan Kralı'nın oteline gitmesiyle ilgili) Protokol konusunda bazen katı davranılıyor. Menfaat, ilişkiler ve nezaket unutuluyor.