kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Büyükanıt'tan yaralılara ziyaret

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve beraberindeki kuvvet komutanları, Diyarbakır'daki patlamada yaralanan askerleri ziyaret etti. Geceyi Diyarbakır'da geçiren Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları, bu sabah Asker Hastanesine geldi. Orgeneral Büyükanıt ve beraberindekiler, burada tedavi gören 18 yaralıyı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Büyükanıt, ziyaret ettiği yaralılara içinde çeşitli hediyeler bulunan birer çanta dağıttı.

*ORGENERAL BÜYÜKANIT DİYARBAKIR'DA- GALERİ

Orgeneral Büyükanıt'ın ziyaret ettiği yaralılar, olay anını anlattı. Yaralı askerler, lojman nizamiyesine doğru hareket halindeyken, lojmanlara 200 metre kala caddenin sağında park etmiş araç zinciri olduğunu belirttiler.Askerler, ''Bir anda patlama oldu. Patlama içinde bulunduğumuz aracın sağ tarafında meydana geldi. Hemen tahliye edildik. Patlamadan kısa bir süre sonra yangın çıktı'' dediler.

Büyükanıt, ziyaret sonrası hastaneye gelen Diyarbakırspor Başkanı Adnan Öktüren ve yeni yönetim kurulu üyeleri ile de bir süre görüştü. Kısa
süren görüşme basına kapalı yapıldı.Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları, daha sonra patlamanın meydana geldiği Mimar Sinan Caddesi'ne geldi. Büyükanıt, olay yerini gezdi ve yetkililerden patlamayla ilgili bilgi aldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN DİYARBAKIR'A GİTTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ANA uçağı ile saat 11.20'de Diyarbakır'a geldi.Başbakan Erdoğan'ı Diyarbakır Havaalanı'nda Vali Hüseyin Avni Mutlu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile öteki yetkililer karşıladı.Erdoğan ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile AK Parti Milletvekili Abdülkadir Aksu da Diyarbakır'a geldi.

BAYKAL DA DİYARBAKIR'A GİDECEK

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, önceki gün meydana gelen ve 5 kişinin ölümüne neden olan patlamanın ardından yarın Diyarbakır'a gidecek. CHP Genel Başkanı Baykal, 3 Ocak'ta meydana gelen ve 5 kişinin ölümüne çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere yarın saat 9.30'da Diyarbakır'a gidecek.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından bölgeye gidecek olan Baykal, olay yerinde incelemelerde bulunacak ve yetkililerden bilgi alacak.


AJANSLAR