kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pekmezli un helvası

Unu tencereye koyun, çok kısık ateşte, yağsız olarak 45 dakika kavurun. Suyu, sütü ve pekmezi iyice karıştırarak eritin. Kavrulan una soğuk olarak dökün. Tereyağını da ilave edip, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Fıstıkları bir tatlı kaşığı yağla tavada pembeleştirip, helvaya ilave edin. Bir çorba kaşığını ıslatın, helvadan kaşık kaşık alarak servis tabağına dizin.

MALZEMELER 8 kişilik
* 2 su bardağı un

* 2 su bardağı pekmez

* 125 gr. tereyağı

* 2 su bardağı su ve süt

* 1 çay bardağı dolmalık fıstık