kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Meclis de BBG evi gibi olacak

Yeni Haber
TBMM'nin içi ve çevresi ileri teknoloji ile izlenecek. TBMM'nin içinde ve dışında hatta aracın içinde dahi olsa şüpheli ya da suçluların vesikalık fotoğrafını çekebilecek yüksek çözünürlüklü ve hareketle kameralarla donatılacak.

Meclis'te güvenlik önlemlerine yönelik çalışmalar iki aşamalı olarak gerçekleşecek. İlk etapta Meclis kamera sistemiyle korunacak. Ardından özel bir ekip tarafından Türkiye'de hiç uygulanmamış bir sistem Meclis'te uygulanacak. Teknik çalışmalar profesyonel bir ekip tarafından yürütülüyor.

Sözü edilen güvenlik sistemi Meclis Bahçesi'nin İnönü Kavşağı'na bakan kısmında uygulanması planlanıyor. Meclis Bahçesi'nin ve Ankara'nın en yoğun trafiğinin olduğu kısım özel ve en son gelişmiş teknolojik sistemle korunacak. İnönü kavşağından geçen araçlar takip edilebilecek.

Meclis bahçesinin İnönü kavşağına bakan kısmı ile karşısında yeralan İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı gibi önemli kurumların bulunduğu bu bölge Türkiye'nin en iyi korunan bölgesi olacak.

(ANKA)