kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İki bomba yüklü araç

Yeni Haber
Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, bir minibüste yaklaşık 50 kilo patlayıcı madde ele geçirildi. Dün Diyarbakır'da meydana gelen bombalı saldırının ardından Van kent merkezinde güvenlik tedbirlerini arttıran Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İpekyolu Caddesi'nde seyir halindeki plakasız bir minibüsü şüphe üzerine durdurmak istedi.

Ekiplerin ''dur'' ihtarına uymayarak kaçan minibüs, saatler süren takip sonucu Milli Egemenlik Caddesi tarihi Van Kalesi'nin yanındaki boş arazide terk edilmiş bulundu.

Çevre güvenliğinin alınmasının ardından özel kıyafetli bomba imha uzman ekiplerince minibüste yapılan aramada, yaklaşık 50 kilo patlayıcı madde ile çok sayıda el bombası ve el yapımı mayın ele geçirildi.Bomba imha uzman ekiplerinin etkisiz hale getirdiği patlayıcıların ardından söz konusu minibüs, detaylı incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü.Ele geçirilen patlayıcı maddeyle ilgili polis geniş çaplı operasyon başlattı.

10 KİLOYU AŞKIN C-4 ELE GEÇİRİLDİ

Bursa İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyonda, bir araçta C-4'ün de aralarında bulunduğu çeşitli patlayıcılardan oluşan düzenek ele geçirildiği, 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İstihbarat çalışmaları sonucu, Bursa'ya yüklü miktarda patlayıcı madde getirileceği bilgisini alan güvenlik güçleri, dün öğlen saatlerinde İnegöl-Bursa kara yolunun 11. kilometresinde bir akaryakıt istasyonu yakınında şüphe üzerine 21 DU 093 plakalı aracı durdurdu. Jandarma narkotik ekiplerinin özel eğitimli köpeklerinin de katıldığı operasyonda, istasyona çekilen ve aranan aracın arka bölümünde C-4'ün yanı sıra, başka patlayıcılardan da oluşan düzenek ele geçirildi. Düzenekteki patlayıcının 10 kilogramdan fazla olduğu öğrenildi. Araçta bulunan 1 kişi gözaltına alındı.Sorgulaması devam eden zanlının bağlantıda olduğu kişi ya da kişilerin araştırıldığı bildirildi.

AJANSLAR