kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Çocukları öldürdüler"

Yeni Haber
Diyarbakır'daki saldırı, dünya medyasında yankılandı. Yabancı medya olayı, "Bomba Saldırısı Çocukları Öldürdü", "Saldırı, sınır ötesi için misilleme gibi", "Son dönemin en büyük saldırısı", "PKK misilleme yapacağını açıklamıştı" başlıklarıyla duyurdu.

*Patlamadan görüntüler için tıklayınız

*"Dört kişi gözaltında" haberini okumak için tıklayınız
*"Terörün son çırpınışı" haberini okumak için tıklayınız

TIMES: ÇOCUKLARI ÖLDÜRDÜLER

İngiliz The Times "Bomba Saldırısı Çocukları Öldürdü" başlıklı haberinde sınır ötesi operasyonların başlatılmasından bu yana Güneydoğu'da yoğun bir "gerginlik" bulunduğunu öne sürdü. Gazete, saldırının Ekim'den bu yana en kanlı saldırı olduğuna dikkat çekti.

NYT: SON DÖNEMİN EN BÜYÜK SALDIRISI

New York Times gazetesi, "çoğunlukla Kürtlerin olduğu" Diyarbakır'daki patlamada 5 sivil öldü, 60'dan fazla kişi yaralandığını belirtti. Gazete, "Son dönemde Türkiye şehirlerinde gerçekleşen büyük saldırı olduğu ifade ediliyor" diye yazdı.

GUARDIAN: SALDIRI SINIR ÖTESİ İÇİN MISİLLEME GİBİ

İngiliz The Guardian da, saldırıyı "Aylardan beri ülkedeki en öldürücü bombalama" olarak nitelendirirken eylemin Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak'taki operasyonlar için misilleme olarak göründüğü yorumunu da yaptı.

MONDE: PKK MİSİLLEME YAPACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Fransa'nın büyük gazetelerinden Le Monde ise, çok güçlü bir patlamanın olduğunu belirterek "PKK'nın Kürt asileri de bir süre önce üslerine karşı düzenlenen hava bombardımanları nedeniyle misillemede bulunacaklarını açıklamışlardı" değerlendirmesi yaptı.

WP: ARTAN SALDIRILAR GERGİNLİĞİ YÜKSELTTİ

Washington Post da, "artan saldırılarının gerginliği yükselttiği" yorumunu yaptı. Gazete, Türk yetkililerinin Diyarbakır'daki saldırıdan PKK'yı sorumlu tuttuklarına dikkat çekti.

EL PAİS: PKK'DAN ŞÜPHELENİLİYOR

İspanyol El Pais de, Diyarbakır'ın PKK'nın üslerine karşı operasyon düzenleyen Türk ordusunun yoğunlaştığı bir kent olduğuna dikkat çekerken PKK'dan şüphelenildiğini belirtti.

FİGARO: HAFTANIN ÜÇÜNCÜ SALDIRISI


Fransız Le Figaro da, "Türkiye'de öldürücü saldırı" başlıklı haberinde Diyarbakır'daki saldırının haftanın üçüncü saldırısı olduğunu belirtirken Ankara'nın PKK üslerine karşı operasyonları yürüttüğüne dikkat çekti.

VOA: PKK ŞİDDETİNDE 30 BİNDEN FAZLA İNSAN ÖLDÜ


Amerika'nın Sesi de, "PKK 1984'ten beri Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesinin özerkliği için savaşıyor. Bu şiddette 30 binden fazla insan öldü. Patlama Türkiye'nin güneydoğusundaki PKK'ya karşı hücumun gerçekleştiği şehirde oldu" dedi.

DW: "DİYARBAKIR'DA ASKERİ ARACA BOMBALI SALDIRI"

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle de, "Diyarbakır'da askeri personeli taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Askeri aracın geçişi sırasında patlatılan uzaktan kumandalı bomba, 2'si öğrenci 5 kişinin ölümüne neden oldu" dedi.

(ANKA)