kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dört kişi gözaltında

Yeni Haber
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, Diyarbakır'daki bombalı saldırı sonrasında 4 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

*Patlamadan görüntüler için tıklayınız
*"Terörün son çırpınışı" haberini okumak için tıklayınız

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, askeri servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada, 4'ü öğrenci 5 kişinin öldüğünü, 68 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Başsavcı Kavak yaptığı yazılı açıklamada, dün Yenişehir Semtinde Devegeçidi 16. Zırhlı Tugay Komutanlığı hizmetlerinde kullanılan 21 S 0835 plakalı servis otobüsünün, askeri personeli lojmana götürüşü sırasında yol kenarında park halinde bulunan 21 AS 194 plakalı kırmızı renkli araca yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 5 kişinin öldüğünü belirtti.

Kavak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:''Meydana gelen patlama olayını gerçekleştiren şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmalar neticesinde M.G, Z.K, S.K ve B.M. gözaltına alınmış olup, olayla ilgili olarak soruşturma ve incelemeler çok yönlü olarak yürütülmektedir.

4'ü öğrenci 1'i vatandaş 5 kişi hayatını kaybetti. Cengiz Kaya, Rıdvan Süer, Melek İpek, Ferhat Mutlu ve Eren şahin isimli 5 şahıs hayatını kaybetmiş, aralarında askeri personel ve öğrencilerinde bulunduğu 6'sı ağır olmak üzere toplam 68 vatandaşımız çeşitli yerlerinden yaralanmış, patlamadan dolayı askeri servis aracı ile infilak eden aracın yanında
park halinde bulunan 5 sivil araç tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmiş, 25 araçta, 5 apartmanın caddeye bakan cephesinde bulunan dairelerde ve altlarında faaliyet gösteren 14 iş yerinde maddi hasar meydana gelmiştir. Olayda yaralanan vatandaşlarımıza ve askeri personele acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.''

Diyarbakır'daki patlamanın Türkiye ve dünyadaki yankıları sürüyor. Patlamada ölenlerin kimlik tespit çalışmaları, yaralıların ise tedavileri sürüyor. Kimliği belli olan terör kurbanlarının bugün toprağa verilmesi bekleniyor.

Bu arada başta bölge olmak üzere tüm Türkiye'de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Diyarbakır'daki patlamayı gerçekleştiren teröristlerin bulunması için çalışmalar yoğun biçimde sürüyor.

POLİSE SINIRSIZ ARAMA İZNİ

Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı, polise kent genelinde 20 Ocak'a kadar 'sınırsız arama' izni verdi. Bireysel hak ve özgürlüklerin de sınırsızca kontrolü ve kısıtlanması anlamına gelen arama izni kapsamında polis, istediği evi, kişileri, araçları ve toplu mekanları istediği zaman girip arayabilecek.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu da dün olay yerinde incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamada, olay yerindeki 6 aracın ağır hasar gördüğünü ve olayla ilgili araştırmanın çok yönlü sürdürüldüğünü belirtti.

BÜYÜKANIT DİYARBAKIR'A GİDİYOR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da bugün Diyarbakır'da incelemelerde bulunması bekleniyor. Ayrıca bazı AKP milletvekillerinin de Diyarbakır'a gitmesi bekleniyor.

Öte yandan Demokratik Toplum Partisi (DTP) de olayı kınayarak, bugün aralarında 8 milletvekili ve genel başkan yardımcılarının da bulunduğu bir heyetin Diyarbakır'da olacağını söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan dün akşam yaptığı açıklamada, patlamanın hükümeti ve güvenlik güçlerini "terörle mücadeledeki kararlılıktan vazgeçiremeyeceğini" söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise söz konusu saldırının "terörün kötü yüzünü bir kez daha gösterdiğini" belirterek, terörle mücadelenin bir maliyetinin de söz konusu olduğunu vurguladı.

AJANSLAR