kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

TBMM Dink komisyonu üyeleri Dink’in ailesiyle görüştü

Yeni Haber
TBMM İnsan Hakları Komisyonu tarafından oluşturulan Hrant Dink Cinayetini Araştırma Komisyonu üyeleri, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Bakırköy'de bulunan evinde ailesiyle görüştü.

19 Ocak 2007 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi sonrasında TBMM İnsan Hakları Komisyonu tarafından oluşturulan Hrant Dink Cinayetini Araştırma Komisyonu' üyeleri Dink'in Bakırköy'de bulunan evini ziyaret etti. Ailesiyle bir saate yakın görüşme yapan Komisyon üyeleri, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"DEĞERLENDİRME OBJEKTİF OLACAK"

Komisyon Başkanı Mehmet Ocaktan, görüşmeye Hrant Dink'in eşi Rakel, oğlu Ararat Dink ve Dink ailesinin avukatlarının katıldığını ifade ederek, Dink ailesinin kendilerinden hukukun üstünlüğünün egemen olacağı bir sonuç çıkmasını istediğini aktardı. Dink ailesine objektif bir değerlendirme yapacaklarını ve bu konuda endişe duymamaları gerektiğini söylediklerini kaydeden Ocaktan, Türkiye'nin bir aydınını kaybetmesinin gerçekten üzücü olduğunu söyledi.

TBMM Komisyon üyeleri dün de İstanbul Valiliğini ziyaret etmişti. Dink ailesini ziyaretten sonra komisyon üyeleri İstanbul'daki görüşmelerini tamamladı ve incelemelerine Trabzon'da devam edecek.

(ANKA)