kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu

'Alevilere yönelik somut çalışma yok'

Türkiye'deki Alevilerin taleplerine ilişkin somutlaşmış bir çalışma olmadığını söyleyen Yazıcıoğlu, "Kimse niyetlere dayalı beyanlarla ortalığı karıştırmasın" dedi..
Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Alevi vatandaşların taleplerine ilişkin henüz somutlaşmış bir çalışma olmadığını belirterek, "Sıkıntıları çözmek, o sıkıntılara bir açılım getirmek bizim görevimizdir'' dedi. AA'ya açıklama yapan Yazıcıoğlu, Türkiye'deki Alevi vatandaşların bazı sıkıntıları olduğunu, bu konuda bazı talepler geldiğini anlatarak, şöyle konuştu: "Bunlar oturulur konuşulur. Bizim devlet sistemimizin yapısı bellidir, bu yapı içinde neler olabilir, bu vatandaşlarımız nasıl daha rahat bir huzura kavuşabilir, bakacağız. Ancak Alevi vatandaşların taleplerine ilişkin henüz somutlaşmış bir çalışma yok. Kimsenin niyetlere dayalı beyanlarda bulunup da ortalığı karıştırmasının anlamı da yok.'' Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Yazıcıoğlu, yeni düzenlemeyle din görevlilerine kariyer sisteminin getirileceğini söyledi. Yazıcıoğlu, şöyle devam etti: "Din adamlarının performansını belirlemede aldığı eğitimin yanı sıra görev yaptığı yerdeki saygınlığı, insanlar üzerindeki etkisi, otoritesi de önemli. Din görevi 5 vakit namaz kıldırma görevi değil. 5 vakit namaz kıldırmadan sonra başlayan görevdir. Din görevlisi sosyal bir uzmandır, rehber durumundadır. Çok iyi bir gözlemcidir. Toplumu gözlemler, eksiklikleri cemaatiyle paylaşır, onları eğitir ve aydınlatır.''

ÜNİVERSİTELİ İMAMLAR
Din görevlilerinin eğitiminin önemine dikkat çeken Yazıcıoğlu, bu alanın yıllarca ihmal edildiğini söyledi. Yeni din görevlisi alımında ilahiyat fakültesi mezunlarına öncelik verdiklerini söyleyen Yazıcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kadro açığının da önemli ölçüde kapandığını ifade etti. Yazıcıoğlu, 58. hükümet zamanında başlayan çalışmalar sonucu yaklaşık 13 bin olan açığın bugün 1500'lere kadar indiğini söyledi.