kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ali Murad Kızıltaş

Haber Turu

4 günde 100 bin şarkı indirildi
TTNET yasal müzik indirmek isteyen abonelerine yönelik ücretsiz TTNetMüzik sitesinde hizmet vermeye başlıyor. TTNetMüzik üyeleri 80 binin üzerinde yerli eseri ücretsiz ve tamamen yasal olarak bilgisayarlarına indirebilecek ve dinleyebilecek. Tarkan'ın yeni albümü Metamorfoz'da bulunan parçalar İnternette sadece TTNetMüzik'te yer alacak. TTNet Genel Müdürü Okay Eğdirici, resmi duyurusu yapılmamasına rağmen ttnetmuzik. com sitesinden 23 şarkının indirildiğini belirterek, "4 günde 100 bine yakın şarkı daha duyuru yapılmadan indirildi" dedi. Bu arada eserler taşınabilir müzikçalar cihazlara aktarabiliyor.

Kızıltaş: AVM'ler birbirini baltalıyor
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ali Murad Kızıltaş, birbirine çok yakın ve çok sayıda alışveriş merkezi (AVM) açıldığına işaret ederek, "Hepsi birbirini baltalayarak geliyor'' dedi. Yatırımcıların ilgisi ve yerli üreticilerin markalaşmak amacıyla mağaza yatırımına yönelmiş olmaları nedeniyle iki taraftan gelen yoğun baskı nedeniyle piyasadaki oyuncuların daha yüksek bedeller ödemek zorunda kaldıklarını kaydeden Kızıltaş, "Önümüzdeki 2 yıl içinde inanılmaz şeylerle karşılaşacağız. Hiç kullanılmayan, atıl AVM'ler olacak. Bunların büyük çoğunluğu sonunda hastane, otel, okul gibi yerlere dönüştürülecek'' dedi.

Efektif, ilk konut projesine başladı
Son haftalarda Ferro Döküm satın alması ile gündeme gelen demir-çelik firması Efesan Grubu'nun şirketlerinden Efektif Gayrimenkul, ilk konut projesinin inşasına başladı. İstanbul Kağıthane'de gerçekleştirilen Blox Haliç projesi, 150 daireden meydana geliyor. Özel sektörün kentsel dönüşüm bölgesi olan Kağıthane'de yaptığı en büyük proje olma özelliğine sahip Blox Haliç'teki dairelerin satışları önceki gün başladı. Efektif Gayrimenkul'ün sahip olduğu arsaların değeri 23 milyon doları buluyor. Projede konut fiyatlarının 215 bin ila 485 bin YTL arasında değiştiği projeden 50 milyon YTL ciro bekleniyor.

Borsa 2007'de net % 31 getiriyle şampiyon
Enflasyonun 2007'de yüzde 8.39 açıklanmasıyla birlikte yatırım araçlarının reel getirileri de ortaya çıktı. Borsada işlem gören hisse senetlerine yatırım yapanlar 2007 yılında net yüzde 30.99 kazanırken yatırım fonları ortalama yüzde 7.37 net getiri sağladı. 12 aylık tahvilin net getirisi ise yüzde 9.4-10.1 arasında kazanç sağlarken 1 yıl vadeli mevduatın enflasyondan arındırılmış net getirisi yüzde 5.4 oldu. Reponun net getirisi de yüzde 5.35 olarak hesaplandı. 2007'de altın yatırımcısı net yüzde 0.24 dolayında, döviz yatırımcısı da yüzde 15.16-23,77 arasında değişen oranlarda zarar ettirdi.
Haberin fotoğrafları