kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Demokrat Parti’de kongre heyecanı

Yeni Haber
Demokrat Parti (DP) 4'ncü Olağanüstü Kongresi 6 Ocak Pazar günü Ankara'da yapılacak.

Kongrede genel başkanlık için yarışacakların sayısı ise şimdiden 16'ya yükseldi. Bu sayının kongre günü azalması bekleniyor.
22 Temmuz 2007'de yapılan genel seçimlerde büyük yara alan DP yeni süvarisini arıyor. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın seçimlerin ardından olağanüstü kongre kararı alması üzerine hareketli günler yaşanan DP'de şimdi de kongre heyecanı var.

DP 4'ncü Olağanüstü Kongresi 6 Ocak Pazar günü saat 10.00'da Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda yapılacak. Kongrede, seçilmiş illerinden bin 100 delegenin yanı sıra doğal delegelerle birlikte toplam bin 214 delege DP'nin yeni genel başkanını belirleyecek.

Kongre hazırlıklarına ilişkin bilgi veren DP Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık, kongrenin heyecanlı ve güzel geçeceğini beklediğini söyledi. Kongre'nin, DP'nin birlik ve beraberlik içinde yeniden dirilişine vesile olacağını ifade eden Uyanık, aday sayısının fazlalığını ise "DP'nin yeniden gündeme gelmesine" bağladı. Kongrenin, AKP iktidarına alternatif bir merkez sağ oluşturulması konusunda belirleyici olacağını söyleyen Uyanık, DP olağan kurultayının ise Mayıs sonunda gerçekleştirileceğini hatırlattı.

ADAY ENFLASYONU


DP kongresinde genel başkanlık için yarışacakların sayısı ise şimdiden 16'ya ulaştı. Emanetçi tartışmalarının da yaşandığı kongre sürecinde, Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan, İstanbul eski İl Başkanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarlarından Aytun Çıray, eski Genel Sekreterlerden Serhan Yücel, Gazeteci Nevval Sevindi, Genel Başkan Mehmet Ağar'ın eski danışmanlarından Doç. Dr. Namık Kemal Bingöl, eski Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan ve eski İzmir İl Başkanı Kani Aydoğdu genel başkan adaylıklarını açıkladılar.

Ali Şahin, Hasan Ateş, Eşref Ünal, Dursun Atabek, Hayrettin Özaydın, Cemal Önez, Salih Erkal ve Efkan Erkul da genel başkan adayı olduklarına ilişkin genel merkeze başvuruda bulundular.

Öte yandan, parti kulislerine yansıyan bilgilere göre, yarışın Çağrı Erhan ve Süleyman Soylu arasında geçmesi bekleniyor. 16 olan aday sayısının ise kongrede tek haneye inebileceği belirtiliyor. Bazı parti yöneticilerinin delegelerin eğilimlerine ilişkin izlenimlerine göre ise, genel başkanlık için Çağrı Erhan'ın adı öne çıkıyor.

AĞAR VEDA EDECEK

22 Temmuz seçimlerinin ardından görevi bırakacağını açıklayan DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ise kongrede partililere son kez hitap edecek. Kongrede, yeni genel başkanını seçecek olan DP'liler ise, Ağar'ı, coşkulu bir şekilde uğurlamaya hazırlanıyor.

(ANKA)