kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Delicatessen / Şarküteri (Saga / A&E Film)
Film:
* * * * / DVD ekstralar: * * * *
Son 20 yıla damgasını vuran, benzersiz bu filmde yönetmenler, Jeunet ve Caro, bizi kıyamet günlerine götürüyor. Dünya öyle bir haldedir ki, et bulunmaz bir nimet olmuştur. Fakat o kasap muhteşem et satmaktadır. İş arayan bir palyaço kasabın sahibi olduğu binada çalışmaya başlar ve kasabın hipermetrop kızına âşık olur. Çok geçmeden anlaşılır ki, 'et kalitesi' biftek ve pirzola haline gelen kayıp insanlardan gelmektedir. Hınzırca hazırlanmış, ustalıkla yönetilmiş bir kara mizah başyapıtı.

Lost in Translation / Bir Konuşabilse (D Home)
Film:
* * * * / DVD ekstralar: * * * *
Scarlett Johansson ve Bill Murray, 'babasının kızı' Sofia Coppola'nın olağanüstü sevimli, düşsel filminde yalnızlıktan bunalmış iki insanı oynamakta. Mekân, neon ışıkları ve tuhaf insanlarıyla Tokyo. Çevirmeniyle sorunlar yaşayan geçkin bir aktör, kentte kaldığı otelde kocası tarafından tek başına bırakılan bir taze gelinle dostluk kuracaktır. Yaşanan hafta sonu, aşk ve yabancılaşma üzerine unutulmaz bir filme dönüşecektir. Ekstra söyleşiler çok doyurucu.

Albino Alligator / Albino Timsah (Studio Canal / Palermo)
Film:
* * * / DVD ekstralar:
Aktör Kevin Spacey'nin ilk yönetmenlik denemesi, dehşet dolu bir gerilim. Üç adi hırsız bir 'işi' beceremeyip kaçarken bir yeraltı barına sığınıp orada kim varsa rehin alır. Polisler ise bunları büyük suçlu sanmaktadır. Kuşatma sürerken içerde dehşet kol gezer. Bol konuşmalı ve iyi oyunlu bir yapıt.

Heroes Season 1 / Heroes Sezon 1 (Universal / Tiglon)
Film:
* * * * / DVD ekstralar: * * * *
Geçen yıl herkes bunu konuşuyordu. 11 Eylül sonrası dünyanın kahramanlara ihtiyacını bu yedi disklik ilk bölüm çok iyi anlatıyor. Yeryüzünün bazı noktalarında birtakım sıradan insanlar, birden olağanüstü güçlere sahip olduklarını fark edip belalara karşı mücadele başlatıyor. Değme çizgi film fantezisine taş çıkartan bir dizi.

Arrivederci Amore, Ciao / Elveda Aşkım (Chantier / Palermo)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * * *
Şehir gerillası Giorgio Pellegrini, yıllarca Latin Amerika'da saklandıktan sonra bıkıp şartlı af karşılığında İtalya'ya döner. Burada cezasını azaltmak için polis şefi Anedda'ya arkadaşlarını ihbar eder. Çıkışta tek derdi bol paralı, lüks bir hayattır. Ama yol dikenlidir: Rüşvet, soygun, tehdit, ırza tecavüz... Bu arada geçmişini bilmeyen bir kadın da hayatına girecektir. Hareketli, heyecanlı, sıkı müzikli bir gerilim. Yabana atılmasın.

The Simpsons / Movie (Fox / Tiglon)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * * *
Nihayet bu yaz herkes hidayete erdi. Tam 10 yıldır bu film bekleniyordu. Tabii ABD'de 100 milyon, tüm dünyada da 500 milyon dolar hasılat elde ederek. Ne oldu, kuş mu kondu? Hayır, ama Homer yeter. Homer, bir domuz beslemeye başlıyor ve bu yüzden tüm kasabayı tahliye ediyorlar. Derken tüm aile güya yardıma geliyor ve olanlar Simpson tarzı oluyor. TV şovunu izleyenler için belki yavan kalacaktır, ama sevenleri için tam bir şölen.
Haberin fotoğrafları