kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Jennifer Lopez, hamileliğinde bile günün modası elbiseleri giymekten kaçınmıyor.

Dokuz aylık şıklık

Karnınız büyümeye başlıyor, ister istemez kilo alıyorsunuz... Bir yandan da stilinizden ödün vermek istemiyorsunuz. İşte Hollywood yıldızları gibi hamilelik döneminde şık olmanın ipuçları..
1- Hollywood yıldızlarının hamilelik dönemlerinde de çok şık oldukları dikkatimi çekiyor. Ben de üç aylık hamileyim, onlar gibi olmak için ne yapabilirim? (Melis T. - Adana)
- Hollywood yıldızlarını da hamileliklerinde daha gerçek hallerinde görüyoruz. Karınları şişmeye başladığında mükemmel görünmeye ara verip gerçeklere teslim olan yıldızlar, bu hallerinden hiç de şikâyetçi görünmüyor. Ayrıca bu dönemde stillerini de korumayı başarıyorlar. Tarzınız doğrultusunda onların şıklıklarını örnek alabilirsiniz. Örneğin klasik bir tarzınız varsa, Reese Witherspoon gibi gögüs altından bollaşan elbiseleri tercih edebilirsiniz. Elbiselerde kullanılan kurdele kemerler ve şık stilettolarla da feminenliğinizi koruyabilirsiniz. Sanki hamile değilmişcesine günün trendlerine göre giyinen ve akıllarda kalan bir Hollywood yıldızı da Gwyneth Paltrow. Seçtiği sade parçalarla stilini koruyan yıldız, triko esneyebilen bir elbise, düşük belli bir jean, önünü kapatmadan bir ceket tercih ederek bu dönemin hamile kıyafetleri gerektirmediğini bizlere kanıtladı. Bohem bir tarzınız varsa, o zaman Kate Hudson'ı örnek alabilirsiniz. Hamileliğinde çok kilo almasını dert etmeyen yıldız, aldığı kilolara rağmen karnını dışarıda bırakan kıyafetler giymekten çekinmedi. Vücudunu saran kıyafetlerini düz sandaletler ve UGG eskimo botlarıyla tamamladı. Feminen bir tarzınız varsa Jennifer Lopez'i ya da Halle Berry'i örnek alın derim. Günün modası kıyafetleri giymekten kaçınmayan her iki isim, bu dönemde de seksi olmayı başarıyor. Catherine Zeta-Jones ise hamileliğini siyahlar içinde geçirmeyi tercih etti. Klasik tarzdaki kıyafetlerini büyük ve gösterişli aksesuarlarla zenginleştirdi.

2- Hamilelik döneminde nasıl iç çamaşırlar giymek gerekir? Artık bu dönemde seksi iç çamaşırlar yerine koton takımlar mı giymemiz gerekiyor? (Ayşegül T. - Bursa)
- Büyüyen karnınız, kalınlaşan vücudunuz ve irileşen göğüslerinizle eski kıyafetleriniz gibi iç çamaşırlarınızı da rahatlıkla giyemiyorsunuz. Normal iç çamaşırları yerine hamileler için özel üretilen iç çamaşırları tercih etmenizde yarar var. Karnınızı rahatsız etmeyecek şekilde üretilen külotlarla bu dönemde çok daha rahat olacaksınız. Bu iç çamaşırları sadece kotondan da üretilmiyor. Artık hamileler için seksi tasarımlar da var. Yani bu dönemde seksi de görünebilirsiniz. Ayrıca normal iç çamaşır markalarının düşük belli modellerini de bu dönemde kullanabilirsiniz.

3- Üç aylık hamileyim. Şimdilik eski kıyafetlerimi giyebiliyorum ama kısa bir süre sonra giyemeyeceğimin farkındayım. Hamile kıyafeti alışverişi yaparken nelere dikkat etmem gerekir? Yardımlarınızı bekliyorum. (Mukaddes Ü. - Ankara)
- Hamileliğiniz boyunca vücudunuzu sıkan ve sizi rahatsız eden kıyafetlerden kaçınmanız gerekir. Eski jean pantolonunuzun kemer kısmını söktürüp beline lastik koydurarak birkaç ay daha rahatlıkla giymeniz mümkün. Hamilelik döneminiz için alışveriş planlıyorsanız bu dönemde içinde rahat edeceğiniz parçalar almaya özen gösterin. Birisi jean, diğeri kumaş iki pantolon bu dönem için yeterli olacaktır. Üzerine giyeceğiniz tunik tarzı bluzlarla farklı tarzlar yaratabilirsiniz. Bu tür tunik üstler bu dönemdeki en önemli kıyafetiniz olacaktır. Bu dönemde elbiselerle de çok rahat edersiniz. Sezonun modası olan göğüsten bollaşan elbiseleri tercih edin. Opak çoraplarla giyebileceğiniz bu elbiseleri özel bir yere giderken de stilettolarla tamamlayabilirsiniz. Bu dönem için alacağınız ceket ya da kabanların boyunun uzun olması daha rahat etmenizi sağlayacaktır. Alacağınız kilolarla barışık olacağınız kıyafetleri tercih edin; örneğin sizi daha da kalın gösterecek fırfırlı, kabarık detaylı kıyafetlerden uzak durun. Bu dönemde topuklu ayakkabı giymemeniz çoğunlukla yasak değil. Ama ayaklarınız şişeceği için en azından gün içinde rahat ayakkabılar tercih etmelisiniz. Eğer topuklu ayakkabı giymek istiyorsanız ince topuklular yerine platformlu ya da kalın topuklu ayakkabılarla daha rahat edersiniz. Hamileliğiniz boyunca taşıdığınız çantanın hafif olmasına da dikkat edin. Bazı deri çantalar çok ağır olduğu için bu dönemde bu tür çantaları taşımanız sağlığınız için uygun olmayacaktır.

4- Beş aylık hamileyim. Klasik hamile kıyafetleri giymek istemiyorum. Bu dönemde nasıl giyinmem gerektiğine dair öneriler verirseniz çok sevinirim. (Müge T. - İzmir)
- Hamilelik herhalde her kadının kendini en harika hissettiği dönem. Vücudunuz şekil değiştirirken her istediğinizi giyemeseniz, kimi zaman bu halinizden şikâyetçi olsanız bile dokuz ayın her dönemi birbirinden daha güzel. Artık hamile kıyafeti üreten firmalar, modern tasarımlarla karşımıza çıkıyor. Eskiden olduğu gibi sadece salopet elbiseler, tulumlar yok artık... Modern ve trendy markalar da hamileler için özel koleksiyon hazırlıyor. Bu döneminizde de ne modaysa giyebiliyorsunuz. Hamileler için tuniklerle tamamlayabileceğiniz bir jean pantolon ya da sezonun modası göğüsten aşağıya bollaşan elbiselerle bu döneminizi de çok şık ve trendy geçirmek elinizde.
Haberin fotoğrafları