kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kare As: Hayvansever mekânlar

Köpeğinizle birlikte gidecek yer sıkıntısı mı yaşıyorsunuz? Nereye giderseniz gidin sevimli dostunuz dışlanıyor mu? İşte parktan kafeye, bardan mantıcıya kadar köpeğinizle gidebileceğiniz adresler..
Catz
(Aldığı oy: 3)* * *
Bebek Parkı'nın hemen karşısındaki Cats&Dogs'u bütün İstanbullu hayvanseverler iyi bilir. Burası yaklaşık 10 ay önce el değiştirdi ve Catz olarak hizmet vermeye başladı. Mekânın kapıları kedi ve köpeklere açık. Dekorasyonu yenilenen mekânın balkonu yoktu; artık bir balkonu da var. Genç oyuncu Özgür Özberk'in dört ortakla birlikte açtığı Catz'in çok sayıda köpek sahibi müşterisi var. Altı masası olan bu küçük kafenin mönüsü de ilgi çekiyor. Özellikle patates çorbası, brokoli çorbası, anne patatesi (ev usulü kızarmış patates) çok seviliyor. Tabii evcil dostlar için de bir şeyler düşünülmüş. Mama ve su kaplarının bulunduğu mekânda su kapları her daim dolu. Mama kaplarını doldurmak ise köpeklerin sahiplerine kalmış. Cumartesi geceleri konsept partilerin yapıldığı Catz'de dizi oyuncularına rastlamak da mümkün. Örneğin Özge Özberk, kardeşinin sahibi olduğu bu mekâna kedisi Paşa'yla birlikte geliyor. Catz'e oy veren jüri üyelerimiz ise Biricik Suden, Esrin Keşci, Tamer Dodurka.
Tel:
(0212) 263 08 98

Burc Beach
(Aldığı oy: 3)* * *
Boğaziçi Üniversitesi'nin tesisi olan Burc Beach, İstanbul'un kuzey sahilindeki Gümüşdere'de yer alıyor. Özellikle yaz sezonunda daha aktif olan tesis, kış aylarında da köpeklerin ve sahiplerinin buluşma noktalarından biri olmaya devam ediyor. Kış aylarında eğlence imkânı olmasa da iki kilometrelik plajı keyifli bir ortam sunuyor. Jüri üyelerimizden Esra Çoruh, köpeği Scooby'nin Burc Beach'de diğer köpeklerle oynayabildiğini söylüyor: "Sahilde özgürce koşabiliyor. Bu nedenle Scooby için çok keyifli bir yer." Esra Şengülen Ünsür buranın yaz-kış köpekleriyle gidebildikleri mekânlardan olduğunu belirtiyor: "Köpeklerin uygar şekilde karşılandığı, onların haklarının unutulmadığı harika bir tesis." Bir diğer jürimiz Uğur Sığırcı da Burc Beach'in köpekle birlikte rahat edilebilecek nadir yerlerden biri olduğu görüşünde.
Tel: (0212) 359 58 00

Secret Garden
(Aldığı oy: 3)* * *
Tarabya'daki Kalender Orduevi'nin üst tarafında yer alan Secret Garden, müdavimleri tarafından 'gizlenmiş bir cennet' olarak nitelendiriliyor. Sessiz sakin ortamı, çam kokuları ve boğaz manzarasıyla keyifli bir atmosferi olan Secret Garden'ın 8500 metrekare açık ve 650 metrekare kapalı alana yayılan bölümleri var. Doğumgünü partileri, kır düğünleri, şirket organizasyonları, okul piknikleri ve okul partileri gibi farklı organizasyonlara da ev sahipliği yapan Secret Garden'da bahçenin her köşesinden dizüstü bilgisayarla internete bağlanmak mümkün. Buranın en önemli özelliklerinden biri de bu keyifli ortamı köpeğinizle paylaşabiliyor olmanız. Esra Şengülen Ünsür, burasının harika bahçesi ve mangal keyfiyle favori mekânlarından biri olduğunu söylüyor. Diğer jüri üyelerimiz Uğur Sığırcı ve Prof Dr. Tamer Dodurka da köpek sahiplerine Secret Garden'ı öneriyorlar.
Tel: (0212) 299 00 77

Stella
(Aldığı oy: 3)
* * *
Doğayla iç içe bir ortamda mangal keyfi yapmak ve köpeğinizi de yanınızda götürmek istiyorsanız en ideal adreslerden biri Polonezköy. Burada en çok tercih edilen adreslerden biri ise Stella. Burası aslında bir pansiyon. Kocaman bir bahçesi olan mekânda 'kendin pişir kendin ye' keyfini yaşamak mümkün. Esra Şengülen Ünsür üyesi olduğu Golden Retriever Grubu için Stella'nın hafta sonlarının vazgeçilmez adreslerinden olduğunu söylüyor: "Doğanın kucağında köpekler de negatif enerjilerini toprağa bırakıyor." Tamer Dodurka ve Uğur Sığırcı da Stella'nın keyifli bir ortamı olduğunu söylüyorlar.
Tel: (0216) 432 32 32

Bebek Kahve
(Aldığı oy: 2)
* *
Köpeğini Bebek Parkı'nda gezdirenler, soluklanmak ve çay-kahve içmek için mutlaka Bebek Kahve'ye uğruyor. İstanbul'un en eski kahvelerinden biri olan sahildeki bu mekân, popülerliğini her zaman koruyor. Çay, kahve ve soğuk içeceklerin yanı sıra kahvaltı, tost, menemen, sucuklu yumurta, kaşarlı simit, börek, salata gibi çeşitli yiyeceklerin sunulduğu Bebek Kahve'de tavla, okey ve kâğıt oyunları oynamak mümkün. Biricik Suden köpeğiyle birlikte Bebek Kahve'ye sık sık gittiğini söylerken Esra Çoruh, köpeği Scooby'le birlikte en çok rahat ettikleri yerin burası olduğunu belirtiyor.
Tel: (0212) 257 54 02

Kaktüs
(Aldığı oy: 2)* *

İstiklal Caddesi üzerindeki İmam Adnan Sokak'ta yer alan Kaktüs, 1993 yılından beri hizmet veriyor. Beyoğlu'nun klasiklerinden biri haline gelen bu barın pek çok köpekli müşterisi var. Edebiyatçıların, sanatçıların, oyuncuların, müzisyenlerin ve gazetecilerin uğrak adreslerinden olan Kaktüs'ün mönüsünde makarnalar, salatalar, et ve tavuk yemekleri var. Her tür alkollü ya da alkolsüz içeceklerin de bulunduğu mekân, jüri üyelerimizden Sumru Yavrucuk'un köpeğiyle birlikte sık sık gittiği bir adres. Diğer jürimiz Esrin Keşçi de burasının müdavimlerinden.
Tel: (0212) 249 59 79

Happily Ever After
(Aldığı oy: 1)
*
Yaklaşık iki buçuk yıldır Bebek'te hizmet veren Happily Ever After, 30-40 kişilik küçük bir mekân. Yaz aylarında bahçesi de açılınca kapasitesi biraz daha genişliyor. Yola bakan kısmına köpekle birlikte gidilebiliyor. Özellikle kahvaltılarıyla ünlü bu kafe, hafta sonları köpekli müşterilerini ağırlıyor. Mönüsünde tost, salata çeşitleri, hotdog, hamburger, pancake ve çeşitli tatlıların yanı sıra çay ve kahve çeşitleri de var. Jüri üyemiz Biricik Suden Happily Ever After'da köpeğiyle birlikte çok rahat ettiğini söylüyor.
Tel: (0212) 263 41 38

Bodrum Mantı Cafe
(Aldığı oy: 1)*

Uzun zamandır Arnavutköy'de hizmet veren Bodrum Mantı Cafe, 24 saat açık mekânlardan. Sabaha kadar devam eden servisinde çiğ börek ve içli köftenin yanı sıra ana yemek olarak haşlanmış veya kızarmış mantı, çökertme, kaşarlı köfte, beğendili dürüm yer alıyor. Bağdat Caddesi'nde ikinci şubesi olan Bodrum Mantı Cafe, yaz sezonunda Bodrum Türkbükü'nde de hizmet veriyor. Burcu Esmersoy bu mantıcının labrador cinsi köpeği Çikolata'yla birlikte gittikleri nadir yerlerden biri olduğunu söylüyor.
Tel: (0212) 263 29 18

Parklarda özgürce koşuyorlar
İstanbul'un dört bir yanındaki parklar da köpek sahiplerinin en çok rağbet ettiği yerlerden. Maçka Parkı, Emirgan Parkı, Bebek Parkı'nın yanı sıra Belgrad Ormanları'nı tercih edenlerin sayısı da az değil. İstanbul'un en güzel parklarından olan Fenerbahçe Parkı, pek çok jüri üyemizin en sevdiği adresler arasında yer alıyor. Örneğin Esra Şengülen Ünsür bu parkta köpeklerin özgürce koşabileceği, birbirleriyle sosyalleşebileceği özel alanlar olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Köpekle uzun saatler geçirirken açlığınızı da deniz kenarındaki Romantika'nın bahçesinde giderebilirsiniz." Diğer jürimiz Çağla Kubat köpeği Barbie'yle birlikte sık sık Fenerbahçe Parkı'na gittiklerini söylerken, Esrin Keşçi de bu parkın köpekler ve sahipleri için bulunmaz bir yer olduğunu belirtiyor: "İstanbul'da köpeğinizle gidip rahat edebileceğiniz ne yazık ki çok yer yok. Ama Fenerbahçe Parkı bu konuda mükemmel. Özellikle hafta sonları köpek sahipleri burada buluşup saatlerce eğlenceli vakit geçiriyor." Beşiktaş'la Ortaköy arasında geniş bir alana yayılan bol yeşilin yer aldığı Yıldız Parkı ise merkezi konumuyla ilgi çekiyor. 18. ve 19. yüzyıllarda yapılmış Malta ve Çadır Köşklerinin de bulunduğu parkta, yiyecek içecek konusunda da alternatif çok. Jüri üyelerimizden Esrin Keşçi ve Sumru Yavrucuk, Yıldız Parkı'nda köpekleriyle birlikte iyi vakit geçirdiklerini söylüyorlar.

Catz Restaurant (Bebek) * * *
Burç Beach (Kilyos) * * *
Fenerbahçe Parkı (Fenerbahçe) * * *
Secret Garden (Tarabya) * * *

Biricik Suden (Tasarımcı)
Bebek kahve (Bebek)
Catz (Bebek)
Happily Ever After (Bebek)

Burcu Esmersoy (Spor spikeri)
Leonardo (Polonezköy)
Bodrum Mantı Cafe (Arnavutköy)

Esra Çoruh (SABAH gazetesi moda editörü)
Bebek Kahve (Bebek)
Burc Beach (Kilyos)
Uzunya (Kilyos)

Esra Şengülen Ünsür (Golden Retriever sevenler mail grubu üyesi)
Secret Garden (Tarabya)
Burc Beach (Kilyos)
Stella (Polonezköy)

Esrin Keşçi (Kopekistan.com'un editörü)
Catz (Bebek)
Kaktüs (Beyoğlu)

Sumru Yavrucuk (Oyuncu)
Meyhane Ece (Tepebaşı)
Kaktüs (Beyoğlu)

Prof. Dr. Tamer Dodurka (Veteriner hekim)
Catz (Bebek)
Secret Garden (Tarabya)
Stella (Polonezköy)
Village Park (Polonezköy)

Uğur Sığırcı (Veteriner hekim)
Burc Beach (Kilyos)
Secret Garden (Tarabya)
Stella (Polonezköy)
International Kennels Dog & Horse Club (Hadımköy)

Yonca Evcimik (Şarkıcı, dansçı)
Romantika (Fenerbahçe)

Diğerleri
International Kennels Dog & Horse Club (Hadımköy)
Tel: (0212) 857 80 16

Leonardo (Polonezköy)
Tel: (0216) 432 30 82

Romantika (Fenerbahçe)
Tel: (0216) 336 38 28

Uzunya (Kilyos)
Tel: (0212) 204 07 33

Village Park (Polonezköy)
Tel: (0216) 434 59 31

Meyhane Ece
Tel: (0212) 245 76 28
Haberin fotoğrafları