kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Yılbaşı gecesi ve reytingler

Yılbaşı gecesi kanallar yarışa girdi; kazananları reytingler gösteriyor.
Her şeyden evvel, TRT'yi kutluyorum. Bir süredir, kendileri, "yarışma dışı" kabul edilmişlerdi. İlk defa varlık gösterebildiler. Tarkan ile TRT, AB'de 3'üncü, tüm seyircilerde 7'nci geldi. Yılbaşı gecesi, ekranda, çok sayıda sanatçı gördük. İbrahim Tatlıses, Ebru Gündeş, Sibel Can, Kenan Doğulu, Orhan Gencebay vs... Ama hiçbiri Tarkan'ı yakalayamadı. (İbrahim Tatlıses, Kanal 1'de 60'ıncı, Show TV'de 11'inci; Ebru Gündeş, 12'nci; Kenan Doğulu, 25'inci; Sibel Can, 30'uncu; Orhan Gencebay 33'üncü oldu) Belki de yüzü fazla eskitmemek gerekiyor. Öyle ya, Tarkan'a aylardır hasretiz.
Show TV, az para ile büyük başarı sağladı. Acun Ilıcalı'nın takdim ettiği ve birçoğumuzun tiryakisi olduğumuz "Var mısın, yok musun", yılbaşı gecesinde zirveyi yakaladı; bir numara oldu. Seyirciyi etkileyen, katılımcılar arasındaki o insani ilişki ve dayanışma.
Ali Kırca, Show TV'deki ilk gecesinde, tüm'de 3'üncü, AB'de 5'inci olarak diğer haber bültenlerini geçti. Haber sunuculuğuna başlayan Fatih Altaylı için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Zira ilk gecesinde sadece AB'de sıralamaya girebildi ve çok düşük bir reyting ile 93'üncü gelebildi. Bununla beraber, bir zamanların Can Ataklısı'na benzeyen üslubuyla istikbal vaat ediyor.
"Avrupa Yakası'nın pabucu dama atıldı" diyenler yanıldı. Dizi, tüm'de 6'ncı, AB'de 2'nci oldu ve komediler arasında rakip tanımadığını bir kere daha gösterdi. Haluk Bilginer, Sumru Yavrucuk, Nevra Serezli gibi önemli starların başrolleri paylaştığı ve benim de beğenerek takip ettiğim "Sevgili Dünürüm" maalesef kan kaybediyor. AB'de 34, tüm seyircilerde 47'ye kadar düştü.
"Yaratıcı insanı motive eden, başarma arzusudur: başkalarını yenme arzusu değil." Bu bakımdan düşük reyting alanlar da üzülmesin Çünkü aslında, az ya da çok, bütün programlar başarılı idi.