kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

''Yılbaşı gecesi TRT'nin reklam geliri ne kadar olmuştur?"

Yeni Haber
CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a, ''Yılbaşı gecesi TRT'nin reklam geliri ne kadar olmuştur? TRT sanatçılara vermiş olduğu parayı reklam gelirleri ile çıkarabilmiş midir?'' diye sordu.

Barış, Aydın'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, sanatçılara ne kadar ücretin ödeneceğine ilişkin kararın kim tarafından verildiğini öğrenmek istedi.

''31 Aralık 2007 gecesi, TRT'nin düzenlemiş olduğu yılbaşı gecesi programında yer alan sanatçılara ne kadar ücret ödenmiştir? Hangi sanatçı ne kadar para almıştır?'' sorusunu yönelten CHP'li Barış, önergesinde şunları kaydetti:

''Reyting sıralamasında 7. veya 8. sıralarda yer alan TRT, yeteri kadar reklam gelirlerinden de pay alabilmiş midir? Yılbaşı gecesi TRT'nin
reklam geliri ne kadar olmuştur? TRT sanatçılara vermiş olduğu parayı reklam gelirleri ile çıkarabilmiş midir?Yılbaşı programında TRT'nin sanatçılara milyonlarca dolar vermesini doğru buluyor musunuz? Doğru bulmuyorsanız, 25 milyon yoksul ve aç insanımız varken milletin parasının böyle hovardaca harcanmasına karar verenler hakkında herhangi bir idari soruşturma açılmış mıdır? Açılmamış ise açtırmayı düşünüyor musunuz?''

AA