kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kenya'da şiddet: 259 ölü

Yeni Haber
Kenya'da önceki gün devlet başkanı seçimi sonuçlarının açıklanmasının ardından çıkan şiddet olaylarında ölü sayısının 259'e yükseldiği bildirildi.

Polis ve Kisumu kenti morgu yetkilileri, dün gece meydana gelen çatışmaların ardından 66 kişinin cesedinin daha bulunduğunu belirtti.Polis yetkilileri, kentin Kondele bölgesinde 3, Eldoret kenti ve civarındaki çatışmalardaysa 18 kişinin öldüğünü kaydetti.

Bu arada AB seçim gözlem heyeti, devlet başkanı seçiminin sonuçlarıyla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması talebinde bulundu.Heyet başkanı Alexander Graf Lambsdorff, bağımsız soruşturma yapılabilmesi için tüm seçim merkezlerinden elde edilen sonuçların yayımlanmasının gerekli olduğunu düşündüklerini belirterek, seçimin uluslararası ve bölgesel kriterlere uymadığını söyledi.

Kenya'da devlet başkanı seçimini Mwai Kibaki'nin kazandığının açıklanmasından sonra, oyların sayımında hile yapıldığını iddia eden muhalefet yandaşları sokağa dökülmüştü. Muhalefet lideri Raila Odinga ise Kenyalıları barışçı kitlesel eylemler düzenlemeye davet etmişti.

(AA)