kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tavuklu yeşil mercimek salatası

Tavuk göğsünü bol suda haşlayıp, soğutun. Parça parça doğrayın. İçine haşlanmış yeşil mercimek, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, taze soğan, küp doğranmış salatalık turşusu, mısır ve tuzu koyup, harmanlayın. Limon suyunu tahinle çırpın ve salatanın üzerine ilave edin. Çiçek yağını kırmızı biberle haşlayın, salatanın üzerine gezdirin. Zeytinlerle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
* 1 adet tavuk göğsü

* 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

* 1/2 demet maydanoz

* 1/2 demet dereotu

* 3 adet taze soğan

* 4 adet salatalık turşusu

* 1 çay bardağı haşlanmış mısır

* 1 adet doğranmış salatalık

* 1 kahve fincanı tahin

* Tuz

* Kırmızı biber

* 3 kaşık çiçek yağı

* Birkaç tane zeytin

* 1 çay bardağı limon suyu