kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pekmezli Kürt böreği

Unu eleyip, ortasını havuz gibi açın. Yağ, yumurta, kabartma tozu, yoğurt ve bir fiske tuzla hamur yapın. 20 adet beze yapıp, 15 dakika bekletin. Margarini eritip soğutun. Bezeleri merdane ile açın. Yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini margarinle bolca yağlayın. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üstteki yufkayı da bolca yağlayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Dilim dilim kesip, üzerine bol pudra şekeri serpin ve 1 su bardağı pekmezi dökün.

MALZEMELER 6 kişilik
*
4 su bardağı un

* 1 çay bardağı yoğurt

* 2 yumurta

* 1 paket kabartma tozu

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* Tuz

* 250 gram margarin

* 3 çorba kaşığı pudra şekeri

* 1 su bardağı pekmez