kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Günümüz kadınları neden evlenemiyor?

Gündelik yaşamda 'erkek tarzı' ile 'kadın tarzı' arasında, artık çok sayıda farklı davranış görülüyor. Bir erkek ile bir kadın aynı işi yapıyor; ama farklı şekilde! İkisi de tuvaleti kullanıyor; biri klozetin kapağını sürekli açık bırakırken, biri de sürekli kapalı tutuyor. İkisi de dişini fırçalıyor; biri macunu ortasından sıkıyor, biri de sonundan... İkisi de çamaşır yıkıyor ama bir farkla; erkek giyilecek başka kıyafeti kalmayınca, kadın da çamaşırları kirlenir kirlenmez... Ev içinde birlikte yaşarken taraflar yine 'tarz çatışması' yaşıyor. Sosyal hayatta farklı şeyler yapmaktan zevk alınınca, 'zevk çatışması' ortaya çıkıyor. Ortak yaşamın sürdürülmesi için yapılması zorunlu ev işlerini kimin yapacağı konusunda ise 'görev çatışması' yaşanıyor.

ERKEK DEĞİŞTİRMEZ!
İşin gerçeği bu farklılıkların yönetilmesi, 'çatışma yönetimi' becerisine dayanıyor ve ilişkinin ne kadar sürdürülebileceğini belirliyor. Bu farklılıkları ortadan kaldırmak için de erkek, 'iktidarını' kullanarak kadına kendi istediklerini yaptırmaya çalışıyor. Ama çok geçmeden şu gerçeği anlıyor: Kadın üzerinde bir iktidar yoktur. Bu seferde kadını olduğu gibi kabul ediyor. Kadınların farklılıklara yaklaşımı da erkeklerden farklıdır! Kadın, erkek üzerinde iktidar kullanarak ona istediğini yaptıramayacağını, bunun erkeğin egosuna dokunacağını, erkeğin kesinlikle karşı çıkacağını bildiğinden; sinsi, gizli ve örtülü bir 'erkek değiştirme projesi' başlatır.

İŞTE İDEAL ERKEK
TİPİ Bir erkeğin yeniden yapılandırılması; erkeğe yeni bir 'format atılması', erkeğin, kadının kafasındaki 'kalıba oturtulması' demektir. Bu kalıp, kadının bilinçaltındaki 'ideal erkek prototipi' ile diğer kadınların beğeneceği 'süper sevgili trendleri'nden oluşur. İşte size kadının yarattığı muhtemel bir erkek modeli: Her gece eşini öperek 'İyi geceler' der. Yuvasına sahip çıkar ve kadınını korur. Sık sık karısına 'seni seviyorum' der. Saçını karısının istediği gibi kestirir. Ama heyhat! Peki öyleyse sonuç ne? Günümüzde artık erkekler bir kadınla evlenmeyi düşündükleri zaman, şapkalarını önlerine koyup, 'bin' kez düşünüyor. Bu düşüncenin sonunda da evlenmekten kaçınıyor. Doğal olarak günümüz kadınları da efkarlanıp, şu sözü sarf ediyor: "Artık evlenecek erkek kalmadı!"